Nyheter

Ökat antal passagerare och enhetsintäkt för SAS i mars

2,5 miljoner passagerare reste med SAS under mars månad, en ökning med 70 000 jämfört med samma månad föregående år. En högre passagerarintäkt kompenserade för en lägre kabinfaktor, vilket resulterade i en förbättrad enhetsintäkt.
Jämfört med februari 2018 ökade kapacitet och antalet passagerare i SAS reguljära trafik med 1,1% respektive 3,1%. I SAS reguljära trafik kompenserades en lägre kabinfaktor med en högre passagerarintäkt (+5,3% valutajusterad), vilket resulterade i en förbättrad enhetsintäkt jämfört med föregående år. Jämfört med samma månad föregående år minskade trafiken på linjerna inom Skandinavien, Europa och interkontinentalt, samtidigt som de ökade på inrikeslinjerna. En senare påsk är den främsta förklaringen till förändringen, vilket senarelägger resandet kring påskhelgen in i april.
– I samband med att vi rör oss mot vår och sommar ökar vi successivt kapaciteten för att möta en högre efterfrågan. I vårt sommarprogram öppnar vi 22 nya direktlinjer och 6 nya destinationer från Skandinavien, vilket jag hoppas att våra kunder kommer att uppskatta. Jag vill också påminna våra kunder om att alla biljetter bokade av EuroBonus-medlemmar koldioxidkompenseras, och vill därför uppmuntra alla kunder som ännu inte är det, att bli medlemmar för att bidra till ett mer hållbart resande, säger Rickard Gustafson, VD SAS.