Nyheter

AWS-certifieringar tar fart hos Webstep i Sverige

Organisationen Webstep har snart 50 certifieringar i AWS och för kontoren i Sverige börjar det ta fart. Regionsansvarig för Webstep i Uppsala, Eje Thorarinsson, berättar om utvecklingen: Moln-relaterad expertis i allmänhet och AWS i synnerhet ger oss en särskilt bra utgångspunkt för att erbjuda bättre service och rådgivning till våra kunder, säger han.
Vi är igång med vårt certifieringsprogram, de första har redan certifierat sig och certifieringar brukar ha en självförstärkande effekt. Med vår omfattande kompetensutvecklings-miljö som vi har utvecklat på Webstep så följs ofta en certifiering av flera andra, förklarar Thorarinsson. Detta understryks av kollegan Anders Bjørnestad i Norge som äger stor del av äran för bolagets molnsatsning.
Kunskap föder mer kunskap
Bjørnestad har varit central för utvecklingen av Websteps Center of Excellence kring molnsatsningen. Han har utsetts till AWS Community Hero av Amazon för sitt engagemang och nyligen kan han nu även tituleras AWS Partner Network Ambassador. Detta kan ses som ett bevis på att Anders förmodligen har mest erfarenhet och bäst översikt av AWS området i hela Skandinavien.
Det är väldigt motiverande att se hur kunskap och kunskapsdelning föder fram ännu mer kunskap. Alla Websteps avdelningar drar nytta av detta. Nya certifierade ingår automatiskt i ett mycket starkt nätverk hos oss och våra kunder får tillgång till ett unikt kompetensnätverk. Detta tillför oss en stor styrka som företag, säger Eje om kunskapsdelningen på företaget.
Kompetenshöjning skapar möjligheter
– Med kompetensutveckling och AWS-certifiering är vi bättre rustade att bygga säkra, skalbara och kostnadseffektiva lösningar i molnet. Effektiva molnlösningar innebär anpassad datorkraft och lagring vilket är avgörande även för våra nya tjänsteområden, såsom AI och maskininlärning, förklarar Eje.
Certifieringar är viktiga
En AWS-certifiering är giltig i tre år innan den behöver förnyas, vilket innebär att en giltig AWS-certifiering bevisar att man är uppdaterad kring utvecklingen inom området. Detta kan ses som ett kvitto på att den som är certifierad har den kompetens som krävs.
Expertis på många plan
Webstep har varit en AWS Consulting Partner i många år och de senaste åren även som Advanced Consulting Partner i både privat och offentlig sektor i Norge och Sverige. Webstep har också sponsrat flera oberoende AWS User Groups.
PÅ Bilden: – Alla ny certifierade går in i ett mycket starkt nätverk och våra kunder har tillgång till ett unikt kompetensnätverk, säger Eje Thorarinson (t.v.) Uppsala kollega Patrick Larsson till höger.