Nyheter

NCC utvecklar och hyr ut 17000 kvadratmeter till ICA

NCC och ICA utvecklar tillsammans nytt e-handelslager som kommer att förse ICA-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan samt också möjliggöra nya arbetstillfällen för över 500 personer på sikt.
– Den växande e-handeln har gjort att det finns ett stort och utökat intresse för logistikprojekt i stadsnära lägen. Vi på NCC har utvecklat flera framgångsrika projekt här i Arendal där vi kan erbjuda en kombination av flexibla lokaler med det unika läget vid järnvägen och hamnen, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef väst, NCC Property Development.
Arendal ligger i bästa logistikläget intill Göteborgs hamn som också är Nordens största hamn. Här har NCC utvecklat flera attraktiva och flexibla projekt i för att möta den alltmer ökade efterfrågan på lösningar för e-handel och logistik.
– E-handeln växer snabbt i Göteborg och kunderna ställer högre krav på leveranser och sortiment. Många ICA-butiker runt Göteborg har gjort famgångsrika satsningar men volymerna har nu nått en nivå där det är enklare och mer effektivt för ICA-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager. Samtidigt kommer vi att kunna erbjuda bättre service till kund, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige.
ICA Sverige har tecknat 10-årigt hyresavtal för utveckling och byggnation av ett e-handelslager i Arendal. Hyresavtalet avser 100% av total uthyrningsbar yta av fastigheten och projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development.
Byggstart beräknas till andra kvartalet 2019 med färdigställande under tredje kvartalet 2020.
Bilden:
ICA Sverige hyr 17 000 kvadratmeter och tecknar 10-årigt hyresavtal på ett nytt e-handelslager i Arendal intill Göteborgs hamn.
Bild: Diakrit