Nyheter

Jaguar I-PACE vinner World Car of the Year

Jaguar I-PACE har vunnit det prestigefyllda bilpriset World Car of the Year vid New York International Auto Show och World Car Awards.
Jaguar tog hem toppriset framför konkurrenter som Audi e-Tron och Volvo S60/V60. Men inte nog med att I-PACE blev utnämnd som världens bästa bil – den vann också titlarna World Design Car of the Year och World Green Car of the World.
En jury bestående av 88 motorjournalister från hela världen står bakom utmärkelserna.
– När vi började processen med Jaguar I-PACE, sa jag till mina anställda – låt oss bygga världens bästa bil. Och det har vi gjort. Efter mer än 40 år hos Jaguar kan jag säga – detta är mitt Oscars moment, säger chefsdesignern Ian Callum efter ceremonin.
De tre priserna från New York gör den redan långa raden av utmärkelser ännu längre. Jaguar I-PACE kan sedan tidigare stoltsera med att ha vunnit bland annat Årets Bil i Europa 2019, Årets Bil i Tyskland, Årets Bil i Norge och Årets Elbil i Sverige.
Bild: Jaguar