Nyheter

Lime rullar in i Uppsala

Lime tar el-scootrar till studenter, medborgare och besökare i Uppsala – varumärkets femte stad i Sverige.
Ny urban mobilitetslösning tillgänglig för att upptäcka Uppsala på ett roligt och hållbart sätt. Lime stödjer Uppsalas hållbarhetsarbete, staden som är vinnare av WWF: s internationella ”One Planet City Challenge”.
Från och med imorgon kommer alla som vill njuta av Limes el-scootrar nu även att kunna göra det på Uppsalas gator. Som Sveriges fjärde största stad blir Uppsala den femte staden i Sverige där Lime kan erbjuda studenter, medborgare och besökare att ta del av en rolig och hållbar mobilitetslösning. Totalt kommer 100 stycken el-scootrar att finnas tillgängliga.
Uppsala kommun utnämndes till vinnare av WWFs internationella ”One Planet City Challenge” 2018, detta tack vare sina breda samhällsövergripande satsningar och sitt arbete med hållbar mobilitet och förnybar energi. Limes närvaro i staden blir därför ett naturligt komplement och kommer att fortsätta stödja staden i deras fortsatta hållbarhetsarbete.
Med el-scootrarna har Lime som ambition att bidra till ett bättre flöde till och från svårtillgängliga stadsområden och därmed lägga till en ny dynamik i kvarteren genom ett enkelt och hållbart sätt att förflytta sig. De vill samtidigt uppmuntra Uppsalabor att vid kortare transportsträckor ställa bilen och istället ta sig fram smidigt och miljövänligt.
Så fungerar Lime
För att använda en Lime laddar användaren ned appen, hittar en el-scooter på kartan och låser upp den med en enkel knapptryckning. När åkturen är klar följer användaren instruktionerna i appen för att avsluta turen och parkera el-scootern på ett ansvarsfullt sätt. Aktiveringen av scootern kostar 10 kr och 3 kronor per minut vid
användning. Det lokala Lime-teamet sköter underhåll, uppladdning och utplacering av el-scootrarna i staden.
Lime uppmanar sina åkare att alltid använda hjälm och parkera ansvarsfullt.
Limes engagemang för säkerhet
Limes el-scootrar är säkra och lätta att använda. Varumärkets globala #RespectTheRide-kampanj
uppmuntrar samtliga åkare att skriva under på Limes “safe riding practices” och att hjälpa till att säkerställa säkra gator för alla.
Åtagandena omfattar:
– Alltid åka ansvarsfullt
– Bära hjälm när du åker
– Att följa trafikregler och hastighetsbegränsningar
– Endast åka inom utsedda områden som gator och cykelbanor
– Inte parkera på vägbanan, mitt på gågator, framför service-ramper eller
tunnelbanestationer
– Var medveten om bilar, fotgängare och andra åkare.