Nyheter

G-Solutions storsatsar på ro/ro-lösningar för begagnade maskiner

Speditionsföretaget G-Solutions har tidigare haft fokus på skeppning av nya maskiner åt Sveriges största industriföretag. Nu utökar företaget verksamheten och lägger till ett segment inriktat på transportlösningar för begagnade maskiner. Företaget presenterar storsatsningen på årets MaskinExpo, den 23–25 maj.
G-Solutions satsning på transportlösningar för begagnade maskiner är ett efterfrågat komplement, eftersom inköp av ny maskin oftast innebär att en äldre maskin säljs vidare. I många fall sker försäljningen då till utländska köpare och därmed uppstår ett transportbehov. Genom sitt globala transportörs- och partnernätverk kan G-Solutions erbjuda transporterna som dörr-dörr-lösningar.
Huvudansvar för den nya divisionen har förlagts till Stockholm, dit G-Solutions har handplockat personal med lång erfarenhet inom spedition och logistik. Målgruppen är små till stora företag.
G-Solutions har på kort tid vuxit till att bli en av de största svenskägda speditörerna och har nu ett 60-tal anställda i Sverige och Finland. Företaget hade 2018 en omsättning på 326 miljoner kronor – vilket innebär att omsättningen tredubblats under de senaste fem åren.
Ro/ro står för Roll on/Roll off och syftar på sättet på vilket varorna transporteras på till havs, det vill säga att godset rullas på och av fartygen. Bilar och lastbilar utgör en stor del av dessa transporter, men även maskiner på hjul, såsom maskiner till gruvindustrin och byggbranschen, samt större/tyngre gods som kan placeras på rullande lastbärare.
G-Solutions är ett svenskägt företag, etablerat 2006, verksamt inom spedition, projekt och rederiverksamhet. Företaget är nischat på ro/ro, projekttransporter, farligt gods, militära transporter, short sea/feeder och stållogistik. Huvudkontoret finns i Göteborg och företaget har filialer i Stockholm och Helsingfors.