Nyheter

Misstänkt sabotage mot Västlänken: En miljon liter vatten har läckt ut i Västlänkens arbetstunnel

Polisen misstänker skadegörelse och läckan kan kosta så mycket som sju miljoner kronor, rapporterar Göteborgs Posten.
– Det är självklart tråkigt. Det är anmält och överlämnat till polisen, men det kostar mycket pengar sådant här, säger Ulf Angberg, kommunikationsansvarig för Västlänken.
Arbetstunneln som byggs från Linnéplatsen ner mot den planerade Station Haga är idag kraftig försenad. Det avslöjade nätverket Stoppa Västlänken Nu i februari.
Den 15 augusti avfyrade Trafikverket sin första dynamitsalva vid Linnéplatsen för byggande av den närmare en kilometer långa arbetstunneln, som sträcker sig ner under Guldhedsberget till Handelshögskolan och Hagaparken.
I början av oktober intervjuades Västlänkens projektchef, Bo Larsson, i branschtidningen Entreprenad. Där berättas Västlänkens bergtunnlar ”ska borras, sprängas och schaktas ur och Trafikverket räknar med en framdrift på 5-15 meter per vecka”.
Stoppa Västlänken Nu är ett ideellt och partipolitisk obundet nätverk som genom upplysning och påverkan verkar för att få stopp på planerna att bygga en pendeltågstunnel genom Göteborgs stad. Stoppa Västlänken Nu bildades 2007 och samlar alla kritiska röster mot byggandet av pendeltågstunneln genom Göteborg.