Nyheter

IT-säkerhet omdefinieras för företaget i realtid under 2019

Förra året gav oss en rejäl skjuts inom digital acceleration. Ny teknik som 5G, artificiell intelligens och nästa generations moln blev verklighet och började radikalt förändra hur affärsverksamheter fungerar. Dessa tekniker möjliggör särskilt visionen om insikter i realtid. Organisationer vill kunna fatta beslut baserat på vad som händer just nu, särskilt när det kommer till IT-säkerheten. Vad innebär då detta för arbetat med säkerhetsleverantörer?
Det här skriver Jimmy Nilsson, Managing Director, Verizon Professional Security Services.
Tänk framåt med taktiska insikter – cyber intelligence
Företaget som driver en verksamhet i realtid behöver först och främst inte ovetandes falla offer för cyberbrott. Det finns idag verktyg som proaktivt hjälper dem att hantera cyberbrottslingar och den påverkan cyberbrott har. Cyber intelligence, taktisk information som kombinerats, analyserats och brutits ned till smarta insikter, kommer användas mer proaktivt i år och kommer ses som katalysatorn för större proaktiva insatser inom jakten på cyberhot och för ökad medvetenhet inom företagets säkerhetsarbete.
Att välja rätt partner för taktiska insikter, cyber intelligence, är viktigt. Företag bör titta på leverantörer som har tillgång till denna typ av information baserat på insikter från datatrafiken som korsrefererats med andra källor för en väl avrundad överblick. Verizon korsrefererar data från sitt globala IP-nätverk och sin Managed Security Services-motor med taktiska insikter insamlad från över ett decennium av analys från Data Breach Investigations Report-serien, vilket ger ovärderliga insikter.
Synliggör de cyberrisker som finns där ute
Forskning visar att 90 % av styrelsemedlemmar inte förstår verksamhetens cyberriskprofil, något som lämnar många företag sårbara för cyberbrott. Att förutspå och svara mot cyberrelaterade risker kräver cybermiljön görs synlig, i realtid.
Verizons Risk Report är ett informationsramverk utformat för att introducera verksamheter till konceptet med att titta på sin egen säkerhetshållning, en slags bedömning både inifrån och utifrån av cyberrisker. CIOer kan använda denna dynamiska ögonblicksbild kring riskprofilen för att anpassa säkerheten i realtid och se till identifierade luckor eller inför ett köpbeslut t.ex.
Vi kommer att se hur denna typ av lösningar blir allt mer sofistikerad redan i år. Fler värdeadderande partners kommer att introduceras för att spela in kring hotanalyser från flera olika perspektiv för att leverera en mer komplett vy över cyberhoten för sina kunder.
Leta efter en strategisk partner
I och med modern teknik som omkullkastar traditionella affärsmodeller kan vi inte förvänta oss att tidigare leverantörsförhållanden förblir opåverkade. Här måste vi tänka om. Säkerhet har förändrats – det handlar inte längre om lösningar och produkter eller en månatlig transaktion utan om taktiska insikter och konsultarbete. Företagen behöver linjera sig med en partner kring säkerhetsstrategin som förstår att detta är en pågående resa som anpassas allt eftersom cyberhoten utvecklas, tekniken utvecklas och allt eftersom företagsbehoven förändras. Dessa strategiska partners kommer sammanföra kombinationer av tekniskt kunnande, expertis kring professionella tjänster och en global servicemodell för att göra säkerhet i realtid en verklighet.
En sak är säker, företagen kommer börja ifrågasätta hur säkerheten kan stötta företaget i realtid. Medlemmar från säkerhetsbranschen kommer behöva erbjuda mervärde och framåttänkande visioner då företagen blir allt mer medvetna kring behovet av smidighet och intelligent, anpassningsbar säkerhet.
Av: Jimmy Nilsson, Managing Director, Verizon Professional Security Services