Nyheter

MINI får egen Flag Ship Store i Danderyd

Försäljning, fullservice, verkstad, välgörande doft och hållbart kaffe!
Första spadtaget är taget på Bavaria Bil Sveriges nya anläggning – MINI Flagship Store – för märket MINI i Danderyd i norra Stockholm.
Bavaria Bils nya MINI Flagship Store i Danderyd blir en 2 700 kvadratmeter stor anläggning för bland annat försäljning av såväl nya som begagnade MINI.
Anders Brocknäs, Nordenchef MINI, har högt ställda förväntningar när bilen nu får lokaler helt och hållet fokuserade på det egna varumärket.
– Det blir en fristående anläggning som har fullservice i form av nybilsförsäljning, eftermarknad och begagnad försäljning i MINI:s helt nya koncept. Där vi till exempel jobbar med Fritz Hansen möbler, en särskild doft och vårt eget hållbara kaffe. Allt för att skapa en unik kundresa!
Även Bavarias vd Johan Frisk betonar den nya anläggningens design, utveckling och koncept.
– Här finns en mer avslappnad attityd jämfört med de övriga tyska varumärkena, skulle jag säga.
Samtidigt pekar Johan Frisk på en förändrad marknadsinriktning.
– Historiskt sett har MINI varit ett konsumentmärke. Men i storstadsregionerna märker vi nu att det växer på företagsmarknaden. Det är där den största potentialen finns.
Läget mitt emot Bavaria BMW Danderyd i norra Stockholms största bilhandelsområde bedöms som idealiskt för nya marknadsandelar i norra Stockholm.
– Bavaria är en stark partner till MINI. Vi har haft kraftig tillväxt på MINI i Sverige under de senaste åren. Där vi har hittat många nya kunder på såväl den privata som företagsmarknaden, säger MINI:s Nordenchef Anders Brocknäs.
1000 MINI
Prognosen för kommande försäljning av märket MINI ligger på
1 000 bilar per år.
– Det är dags att MINI verkligen sätts på kartan, med ett extra fokus som verkligen särskiljer den från att, som tidigare, ligga i samma hus som BMW. Vi tror den är på väg att bli tillräckligt stark för att bära sin egen affär. Och att det är en förutsättning för att den ska växa. Därför satsar vi på en fullserviceanläggning, säger Jonas Lindhé, försäljningschef MINI på Bavaria.
Hur beskriver du den nya anläggningen i Danderyd?
– En toppmodern och nytänkande bilanläggning. Då menar jag allt från möbler till layout och rätt doft i lokalen. Jag tror det blir en av de första bilanläggningarna där våra kunder kan sitta på en trevlig veranda!
Nya MINI Flagship Store i Danderyd invigs i september 2020.
Bilden:
Johan Frisk, vd Bavaria, Jonas Lindhé, försäljningschef MINI Bavaria och Anders Brocknäs, Nordenchef MINI betonar den nya anläggningens design, utveckling och koncept.