Nyheter

NCC bygger ny bro över Kalix älv på E4:an

NCC har tecknat avtal med Trafikverket om att bygga en ny bro över Kalix älv på väg E4. Den nya bron möjliggör tyngre transporter och kommer att ersätta den gamla bron. Ordervärdet uppgår till cirka 220 MSEK.
NCC:s uppdrag består i att bygga en drygt 300 meter lång bro i stål och betong med tillhörande markarbeten. Uppdraget innefattar även konstruktion av ny bro samt rivning av den befintliga bron.
− Ett brobygge av den här dimensionen ställer stora krav på planering och säkerhetsmedvetenhet. Vi kommer att hantera trafik, arbeta i vatten och på höjd och inte minst göra den komplicerade rivningen av befintlig bro för att nämna några moment, säger Robert Nilsson, produktionschef, NCC Infrastructure.
Produktionen startar sommaren 2019 och pågår till december 2021 och är en utförandeentreprenad där NCC har konstruktionsansvaret för bron.
Kontraktet uppgår till cirka 220 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2019 i affärsområde NCC Infrastructure.