Nyheter

Norwegian med högre enhetsintäkter och bättre punktlighet i maj

Norwegians trafiksiffror visar att nästan 3,4 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget i maj. Punktligheten ökar för nionde månaden i rad.
Totalt valde 3 362 413 passagerare att flyga med Norwegian i maj vilket är 59 047 färre än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med fyra procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade också med fyra procent. Kabinfaktorn var på 86,1 procent, ned 0,4 procentenheter.
– Trafiksiffrorna visar något färre passagerare för maj i år jämfört med förra året, påverkat av att vi har 18 Boeing 737 MAX på marken. Siffrorna visar också att passagerarna reser längre samt att enhetsintäkterna är högre den här månaden än motsvarande period förra året. Tillväxten planar ut vilket är helt enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet efter en period med kraftig expansion och betydande investeringar. Det är även glädjande att se att vårt riktade arbete med att förbättra punktligheten fortsätter att ge resultat, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.
Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i maj. Punktligheten var på 81 procent (upp 3,7 procentenheter).
I maj levererades en fabriksny 787 Dreamliner till bolaget.
Bilden:
Norwegian 787 Dreamliner.
Foto: Norwegian