Nyheter

Geely köpte mark av Göteborgs kommun för underpris

Kinesiska Geely köpte marken för sitt innovationscenter på Lindholmen för ett pris under marknadsvärdet, vilket innebär miljoner i uteblivna intäkter till skattebetalarna. Prislappen ska ha grundat sig på en yta betydligt mindre än vad både kommunen och Geely avsåg att bygget faktiskt skulle bli.
Det skriver GP i sin tredje del i granskningen av bolagets etablering i Göteborg. Tidningen har tidigare rapporterat att kommunen köpte ut en hyresvärd för nära 50 miljoner kronor för att ge Geely plats. Ett skolbygge har dessutom skjutits upp.
Babak Khosravi (V) är suppleant i det kommunala bolaget Älvstrandens styrelse och var tidigt kritisk till hanteringen av Geely-affären.
– Det var mycket tryck uppifrån, högt, högt uppifrån, säger han.