Nyheter

Snowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer

Snowflake Computing, data warehouse-lösningen byggd för molnet, tillkännagav på sin årliga användarkonferens Snowflake Summit lanseringen av sin nya marknadsplats för datautbyte – The Snowflake Data Exchange.
Den kostnadsfria marknadsplatsen gör det möjligt för Snowflakes kunder att ansluta sig till data från leverantörer för att sömlöst upptäcka, få åtkomst till och generera insikter utifrån dessa data. Teknologin markerar nästa steg i den utbredda användningen av data som en affärstillgång, genom att bryta ner databarriärer via Snowflakes säkra molnbyggda data warehouse-lösning. Data Exchange-lösningen finns för närvarande tillgänglig för privat förhandsvisning, med en planerad lansering av en publik förhandsvisningsversion senare i år.
Till skillnad från traditionell dataöverföring som görs via API eller extraherar data för molnlagring, förbättrar Data Exchange-lösningen kontrollen och säkerheten vid datautbyte och möjliggör sömlös integration och ifrågasättande av data. Snowflake-kunder kommer enkelt att kunna ansluta sig till Data Exchange-lösningen från deras Snowflake-konto samt bläddra i en datakatalog för att upptäcka och säkert komma åt realtidsdata, som de kan sammanföra med sina befintliga Snowflake-dataset. Data Exchange-kunder behöver inte betala några datalagringsavgifter för att få åtkomst till de data som värdleverantörerna erbjuder.
Dataleverantörer kan, med full kontroll, dela live-data och marknadsföra sina datatjänster till över 2 000 Snowflake-kunder för att skapa nya intäktsströmmar. De kan göra data tillgängliga för alla eller för specifika kunder, utan att behöva skapa kopior av dessa data.
Weather Source, en dataleverantör på Snowflake Data Exchange, har som uppdrag att göra hyperlokala väder- och klimatdata tillgängliga över hela världen. Med Snowflake Data Exchange kan Weather Source leverera realtidsåtkomst till väderdatasets till Snowflake-kunder, att ha som underlag för avgörande beslutsfattande.
– Snowflake Data Exchange är en omvälvande ny teknologi som kommer att omdefiniera hur företagen förvärvar, driver och värdesätter data för att driva sina affärsverksamheter, säger Mark Gibbas, CEO, Weather Source. Weather Source är stolta över att vara ett av de första företagen att tillgängliggöra sina data på denna spännande nya marknadsplats och sänka barriärerna för åtkomst till ett spektrum av tidigare, aktuella och framtida globala väderprognoser och klimatdata för direktanvändning.
– Snowflake Data Exchange tillåter våra kunder att utbyta data på ett säkert, innovativt och friktionsfritt sätt, säger Frank Slootman, CEO, Snowflake. Våra kunder söker ständigt efter bättre sätt att utnyttja och monetärisera sina data. Snowflake är unikt positionerat för att underlätta säker datadelning mellan alla typer av organisationer, tack vare vår inbyggda molnarkitektur.