Nyheter

Favoritrally väntar Andersson och Veiby

Ole Christian Veiby tar nya tag efter branden som stoppade norrmannens framfart i Rally Portugal. På medelhavsön Sardinien ska Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren på nytt ta upp jakten på VM-ledningen i WRC 2.
− Sardinien är en tävling jag verkligen gillar! Jag har kört rallyt två gånger och slutat tvåa båda gångerna.
Segerchanser har funnits tidigare och finns förstås även nu.
− Förra året ledde jag med över en halvminut, men fick tekniska problem på lördag kväll och tvingades slutföra dagen med bara bakhjulsdrift. Ändå körde jag in som tvåa totalt. Alla specialsträckor i år är ungefär som tidigare, så jag känner att vi kan de här vägarna. Det är en fördel.
Att farten finns i teamets Volkswagen Polo GTI R5 råder ingen tvekan om. I Portugal dominerade Veiby och co-drivern Jonas Andersson i WRC 2-klassen.
− Jag ser fram emot att ta upp tråden från Portugal och fortsätta det jobbet vi påbörjade där. Vi hade ju en ganska komfortabel ledning när vi tyvärr tvingades bryta och jag hoppas att vi klarar att finna den härliga känslan när vi sätter oss i Polon igen.
Efter branden har det varit bråda dagar för teamet att dels renovera bilen dels hitta orsaken till felet som har satt flera bilar av samma typ i brand. Teamchefen Tommy Kristoffersson förklarar:
− Det är kort tid mellan de här tävlingarna, men vi har haft en bra dialog med Volkswagen Motorsport, Volkswagen Sverige och Even Management och med hjälp av ett åtgärdsprogram känner vi nu att bilen är säker att köra. Dessutom kommer vi att få fysisk hjälp av en ingenjör från Tyskland på plats i Italien.
Kristoffersson anser att Veiby förtjänar en framgång efter sina senaste prestationer.
− Vi tycker att vi skulle ha vunnit senast, men det är sånt som händer i den här branschen. Ole Christians insatser har varit värda mer. Han har kört moget och tagit kliv framåt i år. I Portugal hanterade han situationen mycket väl så länge han var med.
På smala grusvägar ska Veiby nu visa att han vill vara med i kampen om WRC 2-titeln.
− Vi hade som plan att vinna så många tävlingar som möjligt i år och har ju visat att vi kan, så det är bara att fortsätta på den vägen. Vi satsar allt och kör för seger, avslutar Ole Christian Veiby.
Rally Italia inleds med en superspecialsträcka i närheten av staden Alghero på torsdag kväll.
Bilden:
Jonas Andersson och Ole Christian Veiby ser fram emot ett riktigt favoritrally på Sardinien. Ny chans till VM-poäng.
Foto: Even Management/atworld