Nyheter

ZAPTEC Sverige – nytt partnerföretag i Power Circle

Norska ZAPTEC kliver in på den svenska marknaden och går samtidigt med i Power Circle, som därmed stärker partnernätverket inom laddinfrastruktur och e-mobility ytterligare. Power Circle arbetar för att synliggöra elens roll i en hållbar samhällsutveckling där elektrifiering av transportsektorn står högt på agendan vid sidan av energilager och framtidens elnät.

ZAPTEC, grundat i Norge, har på kort tid blivit en etablerad aktör inom laddinfrastruktur för bostadsrättsföreningar och företag på den norska marknaden. Totalt 80 000 parkeringsplatser har i dagsläget en laddlösning från ZAPTEC och antalet ökar varje dag. Alla ZAPTECs produkter är designade, utvecklade och producerade i Norge med stort fokus på kvalitet och hållbarhet.

De ambitiösa klimatmålen inom transportsektorn tillsammans med en stark tillväxt av laddbara fordon gör Sverige till ett naturligt nästa steg i ZAPTECs internationella expansion. Partnerskapet i Power Circle blir en viktig del i att etablera sig på den nya marknaden.

– Vi är glada att bli en del av Power Circles nätverk med de möjligheter till samarbete som det ger. För att lösa en av dagens största utmaningar, en 100% fossilfri fordonsflotta, behöver företag, organisationer och politiker samverka och utbyta kunskap. Power Circle är en möjliggörare för detta, säger Anna-Karin Andersen, VD för ZAPTEC i Sverige.

Elektrifieringen av fordonsflottan är avgörande för att klara av klimatomställningen. Power Circle har länge arbetat med att följa utvecklingen och kom i januari ut med en prognos om 2,5 miljoner laddbara bilar i Sverige 2030. Med en allt större andel förnybar elproduktion och med kapacitetsbrist i delar av landet, blir det viktigt att se elbilsflottan som en resurs som kan bidra med nödvändig efterfrågeflexibilitet och energilagring. Smart laddning på alla platser i samhället är kritiskt för detta och ZAPTECs kompetens blir ett värdefullt bidrag till Power Circles nätverk.

– Lärdomar och erfarenheter från andra marknader är av stort värde för Power Circles nätverk och för vårt arbete. Vi ser fram emot att med ZAPTEC, och i samarbete med övriga partnerföretag, fortsätta arbeta för en hållbar utveckling genom elektrifiering, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.