Nyheter

SAS öppnar direktlinje från Stavanger till Manchester

SAS möter det stora intresset för engelsk fotboll med att öppna en ny direktlinje från Stavanger till Manchester. Linjen kommer att trafikeras året runt, med två avgångar i veckan.

SAS har löpande utvecklat direktlinjerna till Manchester som svar på en ökad efterfrågan på resor till Storbritannien och, i synnerhet, det stora intresset för engelsk fotboll. Fotbollsklubbarna Liverpool, Manchester United, Manchester City och Leeds United har stora supporterskaror i Norge, och med direktflyg till Manchester Airport kommer man snabbt och effektivt till de stora fotbollsupplevelserna i regionen.

– Intresset för engelsk fotboll är stort, och nu gör SAS det möjligt för ännu fler norska supporters att snabbt och effektivt ta sig till de berömda arenorna för att se sina favoritlag spela, säger Torbjørn Wist, CFO på SAS. Vi är det bolag som har flest flygförbindelser mellan Skandinavien och Manchester.
 
SAS flyger även till Manchester från både Oslo och Bergen, förutom flera dagliga avgångar mellan Oslo och London. Under vintern erbjuder SAS hela 49 avgångar i veckan till Manchester från Skandinavien.
 
– Vi har fascinerats av Liverpools framgångar och av Ole Gunnar Solskjærs uppdrag som tränare för Manchester United, något som helt klart har inspirerat många norrmän att resa till matcherna. Det är roligt att kunna möta detta genom att erbjuda så många direktflygningar med SAS, säger Torbjørn Wist.

Direktlinjen från Stavanger till Manchester kommer att gå två gånger i veckan, måndag och fredag, och opereras med Boeing 737. Första avgången från Stavanger är den 8 november.