Nyheter

Volkswagen investerar i klimatkompenseringsprojekt

Första projektet, Katingan Mentaya – ett skogsskyddsprojekt på den indonesiska ön Borneo – kompenserar för de just nu oundvikliga utsläppen av koldioxid från leverantörskedjan, produktionen och leveransen av den nya eldrivna Volkswagen ID.3, samt utsläpp från andra områden.

Projekt som är certifierade enligt den högsta internationella standarden.
Första projektet kompenserar för oundvikliga CO2-utsläpp från elbilen ID.3.
Detta projekt involverar skogsskydd och restaurering på den indonesiska ön Borneo.

Ralf Pfitzner, Hållbarhetschef hos Volkswagen-koncernen, säger:
− Strategin för utfasning av fossila bränslen hos Volkswagen-koncernen fokuserar på att undvika och minska utsläppen av koldioxid, till exempel genom energieffektivitet och omvandling till förnybar energi. Där fullständig utfasning ännu inte är möjlig, kommer vi att investera i skogsskyddsprogram som till stor del reducerar atmosfärisk CO2, erbjuder långsiktig support till lokala samhällen, skyddar biologisk mångfald och samtidigt hjälper till att adressera klimatkrisen i linje med FN:s globala hållbarhetsutvecklingsmål. Dessutom säger IPCC:s 1,5-gradsrapport från ledande klimatforskare tydligt att naturliga kolsänkor är nödvändiga för att möta klimatmålen och det är något vi vill bidra till.

I Katingan Mentaya-projektet arbetar Volkswagen med Permian Global, som är en utvecklare av tropiskt skogsskydd och restaureringsprojekt. Katingan Menaya-projektet, som skyddar 149 800 hektar av tropisk torvskog, är beläget i centrala Kalimantan på den indonesiska ön Borneo.

Projektet skyddar också en mycket skyddsvärd livsmiljö, som är hem för en livfull och viktig blandning av arter. Där ingår 5-10 procent av den återstående populationen av Borneos orangutanger, näsapor och sydbornesiska gibbonapor.

Projektet arbetar också nära tillsammans med 34 bysamhällen för att förbättra levnadsförhållanden och bidra till en hållbar utveckling. I det ingår direkt anställning av brandskyddsteam, tillhandahållande av mikrofinansiella lån och stöd till utbildning och hälsa.

Ytterligare projekt, i samarbete med projektutvecklingspartners för skydd och restaurering av regnskog i Sydamerika och Sydostasien, är under utveckling. I tillägg till detta förbereds också för utveckling eller expansion av klimatskyddsprojekt vid de platser där Volkswagen-koncernen har fabriker.

För mer information: http://katinganproject.com/

ID.3 är ännu inte till försäljning i Europa.