Nyheter

Holms lanserar nytt styrsystem

I september utannonserades det att Holms redskap, såsom vikplog och sandspridarskopor skulle fungera ihop med Excidors AB:s styrsystem, ExciControl MH. Nu blir det verklighet.

Enligt uppgift är majoriteten av lastmaskiner sålda i norra Sverige utrustade med styrsystemet vilket tydligt visar att Holms är på rätt väg. Med det nya styrsystemet kan föraren genom en touchdisplay styra vikplogens och sandspridarskopans funktioner. Redskapen är initialt anpassade för Volvos lastmaskiner utrustade med styrsystemet.

Till en början kommer det nya styrsystemet kunna styra Holms vikplogar samt sandspridarskopor men arbetet med att förena styrsystemet med Holms övriga redskap pågår för fullt och kommer vara redo innan vårsäsongen.

Styrsystemet kommer även vara bakåtkompatibelt vilket innebär att användare kan uppgradera sina befintliga vikplogar och sandspridarskopor från Holms. Enbart nytt kablage behövs.

– Detta är en viktig milstolpe i vår produktutveckling. Vi har jobbat länge med att utveckla våra plogar så användningen av dessa är modern och säker. Det är för oss en självklarhet att föraren ska kunna styra sina redskap från en hyttmonterad display som anpassar sig efter redskapet föraren använder, säger Ulf Österberg, Utvecklingschef på Holms Industri.

Modernt gränssnitt – Säkrare hantering

ExciControl MH består av en touchdisplay och en styrenhet som hyttmonteras i hjullastaren. Det innebär färre externa styrenheter i hytten vilket bidrar till en säkrare hantering av fordonet och därmed säkrare vägar.

– Vi vet att våra kunder ofta tar till sig ny teknik som förenklar deras arbete och nu möter vi marknadens krav på ett modernt och säkert gränssnitt. ExciControl MH är ett tillförlitligt system som gör exakt det vi vill, tillåter föraren att styra ett Holmsredskap säkert och smart säger, Carl Gindahl, VD på Holms Industri.

Fakta:
ExciControl är ett hyttmonterat styrsystem med färgdisplay och touchfunktion. Systemet monteras på en hjullastare från Volvo, via Swecon. De Holmsredskap som först introduceras i det nya styrsystemet är Holms Vikplog, Holms Fjärilsplog och Holms Sandspridarskopa.

Om Holms Industri:
Holms Industri AB i Motala grundades 1927. Bolaget är Europas ledande tillverkare av redskap för entreprenadmaskiner såsom sopmaskiner och snöplogar och omsätter cirka 120MSEK, varav mer än hälften utanför Sverige.

Bild: Holms Industri