Nyheter

Nya Anybus®-switchar och trådlösa routrar öppnar dörren till framtidens trådlösa infrastrukturer

HMS Networks presenterar nu en ny serie Anybus®-switchar och trådlösa routrar för nästa generations industriella trådlösa kommunikation.

Produkterna kombinerar hög kapacitet och tillförlitlighet med mer mobilitet och låg latensi trådlösa nätverk, som en förberedelse för 5G och smartare, mer flexibla fabriker.

Fabriker blir alltmer automatiserade och flexibla, och verklig industriell mobilitet kan endast uppnås genom robusta trådlösa anslutningar i alla delar av kommunikationssystemet. Anybus lager 2 och 3 switchar och trådlösa routrar löser detta genom att erbjuda hög kommunikationskapacitet med låg latens.

Tack vare avancerade funktioner för nätverkssegmentering och skydd, redundans och datatrafikanalys så möjliggör switcharna och de trådlösa routrarna effektiv dataintegration mellan OT- och IT-system över exempelvis industriella Ethernet-protokoll som PROFINET och EtherNet/IP.

Den nya serien innehåller trådlösa routrar för LTE och WLAN som kan användas över hela världen, och framöver kommer också 5G-klara cellulära routrar att läggas till sortimentet.

– Vår ambition är att inte bara tillhandahålla nätverkshårdvara av hög industriell kvalitet, utan också att vara en strategisk partner för våra kunder som hjälper till att åstadkomma säkra och pålitliga industriella nätverk, säger Emma Sundh, produktchef på HMS Networks.

Anybus trådlösa routrar riktar sig mot industriella tillämpningar med höghastighets WLAN- och LTE-anslutningar. Nätverkssegmentering och skydd av kritisk data säkerställs genom avancerad routing, och redundansfunktioner garanterar oavbruten drift. Produkterna är lämpliga för industriellt bruk i en mängd olika applikationer tack vare en robust design som täcker ett brett industriellt temperaturintervall.

De intelligenta Anybus L2- och L3-switcharna ger full Gigabit och ultrahög kapacitet. Flera funktioner för redundans och säkerhet gör det möjligt för användare att bygga mycket pålitliga och säkra nätverk.

Bild: HMS