Nyheter

Moxa utser Jens Holzhammer som VD för Moxa Europe

Moxa utser Jens Holzhammer som VD för Moxa Europe Moxa Inc., ledande inom industriell kommunikation och nätverk, har utsett Jens Holzhammer till verkställande direktör för Moxas europeiska verksamhet.

Holzhammer kommer att satsa på vertikalisering och lovande nischmarknader, inklusive järnvägs- och förnybara energimarknader, genom att intensifiera slutanvändarrelationer och optimera indirekta försäljningskanaler, eftersom dessa marknader har potential och har en optimistisk framtid för Moxa.

– Vi är glada över att Jens erbjuder en bred horisont av teknisk och kommersiell expertis till positionen med sin omfattande kunskap om olika branscher och erfarenhet av att utveckla nya marknader och kunder, vilket utgör en optimal bas för Moxas tillväxt och stärker dess närvaro i Europa, säger Bee Lee, President för Global Sales and Marketing Group på Moxa.

– Moxa kombinerar startliknande smidighet med stabiliteten i ett större företag, och det är väl positionerat i en mycket attraktiv tillväxtmarknad med dubbelsiffrig tillväxttakt, där vi har sett enorma möjligheter för betydande affärsexpansion när digitalisering inom industrin precis har börjat och krav på IIoT (Industrial Internet of Things) och cybersecurity-applikationer håller på att växa, säger Holzhammer.

Holzhammer efterträder Martin Jones, som kommer att ha en ny roll med fokus på att utöka den järnvägsverksamhet han redan har byggt upp på Moxa, och som nu är en av Moxas kärnmarknader i Europa.

Holzhammer fungerade nyligen som verkställande direktör för det europeiska dotterbolaget till Kathrein, en av de ledande tillverkarna av trådlös telekommunikationsinfrastruktur inklusive mobilradioantenner och IoT/RFID-lösningar. Andra roller i hans internationella karriär inkluderar försäljning och marknadsledande ledare på Commscope (telekommunikationsinfrastruktur), Fluke Networks (IT-nätverksmetrologi) och Rohde & Schwarz (RF-metrologi).

Han tog examen från RWTH Aachen med en M.Sc. i elektroteknik och fick en Master of Business Administration från Henley Business School.

Om Moxa:
Moxa är en ledande leverantör av edge-anslutning, industriell databehandling och lösningar för nätverksinfrastruktur som möjliggör anslutning för IIoT (Industrial Internet of Things). Med över 30 års branscherfarenhet har Moxa anslutit mer än 57 miljoner enheter över hela världen och har ett distributions- och servicenätverk som når kunder i mer än 70 länder. Moxa levererar varaktigt affärsvärde genom att stärka industrin med pålitliga nätverk och gedigna tjänster för industriell kommunikationsinfrastruktur. Information om Moxas lösningar finns på www.moxa.com