Nyheter

SEAT skapar speciell avdelning för urban mobilitet och presenterar nytt e-Scooterkoncept

  • SEAT Urban Mobility kommer att utveckla mobilitetslösningar för städer
  • Premiärvisning av SEATs helelektriska koncept ”e-Scooter”och nya ”e-Kickscooter”
  • Nyheterna presenteras under Smart City Expo World Congress i Barcelona

På den 9:e upplagan av Smart City Expo World Congress, presenterade SEAT ett verkligt genombrott – eller snarare tre – i företagets Urban Mobility-strategi. För det första kommer företaget att inrätta en strategisk affärsenhet speciellt för urban mobilitet, vidare presenterar man sitt nya elsparkcykel-koncept ”e-Kickscooter”, och för det tredje även sin första eldrivna scooter ”e-Scooter” i SEATs snart 70-åriga historia.

Den nya affärsenheten kommer att omfatta alla produkter, tjänster och plattformsbaserade mobilitetslösningar. Först i tidplanen ligger lanseringen av e-Scooter nästa år. Även ett nytt e-Kickscooter koncept, som kompletterar det produktutbud som inleddes med SEAT EXS i fjol, kommer att hamna under SEAT Urban Mobilitys vingar. Produkterna är avsedda för slutkunder (ägande) liksom för fordonsflottor och fordonspooler (kostnad baserat på användande).

På det här området kommer SEAT fortsätta att samarbeta med företrädare för kommuner och myndigheter. Man arbetar bl.a. med att analysera hållbarheten för fordon som utvecklats för trafik i städer, som konceptbilen SEAT Minimó som premiärvisades vid den förra upplagan av Mobile World Congress.

SEAT Urban Mobility kommer även att innefatta Respiro, en bilpoolsplattform som för närvarande är aktiv i Madrid, och sedan nyligen även i staden L’Hospitalet de Llobregat. Respiro består av en fordonsflotta av hållbara, naturgasdrivna bilar som snart även kommer att få sällskap av nya Mii electric. Den nya affärsenheten kommer dessutom att ha hand om den elsparkcykelpool som SEAT erbjuder tillsammans med uppstartsföretaget UFO och som SEAT:CODE, företagets nya center för mjukvaruutveckling, också är delaktiga i.

Vid presskonferensen igår, framhöll SEAT-chefen Luca de Meo att:

– Denna strategiska affärsenhet kommer att göra det möjligt för oss att fokusera på användarnas nya mobilitetsbehov. SEAT är Volkswagen Groups kompetenscenter när det gäller mikromobilitet, med syftet att utveckla produkter för alla varumärken inom gruppen, inte endast SEAT. Dessutom kommer vi leverera tjänster och lösningar för både privatpersoner och flottor.