Nyheter

Interroll kompletterar Modular Pallet Conveyor Platform med stapelkran och transfervagn

Innovativa lösningar för helautomatisk hantering av pallar: Med en ny stapelkran för dynamisk lagring och en transfervagn, som möjliggör snabb och säker lagring och hämtning av upp till 100 pallar per timme , utökar Interroll sin MPP-lösning (Modular Pallet Conveyor Platform), ett flexibelt modulsystem för palltransport.

De nya produkterna gör det möjligt för användare – i sömlös interaktion med det beprövade dynamiska lagringssystemet Interroll Pallet Flow – att implementera extremt kompakta, robusta och effektiva automationslösningar för pallhantering vilka utmärker sig med mycket låga planerings- och installationskostnader och hög energieffektivitet.

Med lanseringen av stapelkranen (stacker crane) och transfervagnen (transfer car) har företag för första gången möjlighet att genomföra ett kontinuerligt materialflöde med pallar – till exempel mellan inkommande och utgående varor eller mellan lager, produktion och orderplockning – med ett teknikerbjudande från en enda källa.

Detta innebär att systemintegratörer och anläggningskonstruktörer kan dra nytta av kostnadseffektiva plug-and-play-lösningar för palltransport, som också kan planeras på ett mycket enkelt och användarvänligt sätt med Interrolls Layouter-verktyg.

– Med vår kompakta automatiseringsplattform kan användare byta ut kostsam och olycksdrabbad gaffeltruckstrafik och dra nytta av nya tillämpningar med hög kapacitet tack vare den flexibla kombinationen av våra modulära transportörs- och flödeslagringssystem, förklarar Michael Kuhn, VD för Interroll Kronau GmbH.

– Till exempel kan flödeslagringssystem nu utformas som mycket dynamiska leveranslager och det utrymme som krävs för automatiserad ruttförberedelse kan minskas avsevärt.

Pallkran för hög pallgenomströmning

Hjärtat i ett mycket dynamiskt pallhanteringssystem är den nya stapelkranen, som har designats perfekt för anslutning till Pallet Flow-lagringssystemet. Den lätta konstruktionen och den integrerade energiåtervinningen gör systemet extremt energieffektivt. Den totala höjden är 12 meter, den horisontella körhastigheten är 3 meter per sekund och lyfthastigheten är 0,8 meter per sekund.

Vid den första lanseringen är systemet utformat för att transportera Euro-pallar med en maxvikt på 800 kg. Anpassningar för användning av ytterligare pallformat kommer att utföras steg för steg under de kommande månaderna. Systemet är utrustat med en integrerad reglering av lyfthastigheten och kraftfulla bromssystem. På grund av den modulära och förmonterade konstruktionen av stålkonstruktionen kräver stapelkranen minimalt underhåll och är lätt att leverera och installera.

Transfervagn för snabb och smidig överlämning

Liksom lagrings- och hämtmaskinen kompletteras MPP med en ny transfervagn för snabb palltransport. Upp till 5 meter per sekund kan uppnås, vilket gör det möjligt att överbrygga ännu större avstånd snabbt och pålitligt, till exempel inom området för ruttförberedelser eller anslutningen mellan lager och produktion. Transfervagnen väger bara 275 kg och, tack vare det intelligenta drivkonceptet, krävs inget styrskåp för den elektriska anslutningen.

Som nya komponenter i MPP kan stapelkranen och transfervagnen bekvämt planeras med Interrolls Layouter-verktyg och kombineras för att bilda en komplett lösning.

Integrerat kontrollkoncept: en lösning för alla krav

Interroll Pallet Control PC 6000 används för att styra palltransportmodulerna. Styrningen är enkel att fästa på sidoprofilen och sätta i drift. I kombination med Interroll MultiControl möjliggör Pallet Control PC 6000 styrning av 400-volts och 24/48-volts drivenheter och erbjuder ett integrerat kontrollkoncept för hela palltransportsystemet.

För alla krav, vare sig det är transport av tunga eller lätta pallar, erbjuder Interroll en enhetlig lösning för olika driftsätt. Detta gör det möjligt att driva sektioner på linjen autonomt, transportera med trycklös ackumulering (ZPA) eller att arbeta kontinuerligt. Beroende på krav kan systemen styras lokalt eller centralt via programmerbar logikstyrenhet (PLC).

Det nya integrerade kontrollkonceptet som består av beprövade kontroller reducerar planerings- och installationsarbetet avsevärt. Perfekt anpassade gränssnitt och enkel kabeldragning gör det möjligt att snabbt driftsätta palltransportsystemet.

Bilden:
Genom att introducera stapelkran (höger) och transfervagn(vänster) utökar Interroll sin MPP-lösning (Modular Pallet Conveyor Platform), ett flexibelt modulsystem för palltransport, som också möjliggör sömlös interaktion med Interroll Pallet Flow-lösningar.
Bild: Interroll