Nyheter

Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia

Den första upplagan av Skandinaviens ledande sim-racingmästerskap avgjordes inför ett fullsatt Porsche Center Danderyd. “Overklig” seger efter mästerlig körning i samtliga race.

– Det är overkligt och lite svårt att förstå att man vinner en sån här grej. Det är så stort pådrag, Porsche ligger bakom, det är ett stort evenemang, säger Stahre direkt efter segern. Det är svårt att fatta att man kan vinna det på något vis. Man är inte van att stå på pallen hela tiden!

– Det är overkligt och lite svårt att förstå att man vinner en sån här grej. Det är så stort pådrag, Porsche ligger bakom, det är ett stort evenemang, säger Stahre direkt efter segern. Det är svårt att fatta att man kan vinna det på något vis. Man är inte van att stå på pallen hela tiden!

Lördagen den 23 november samlades de tolv snabbaste förarna i Skandinaviens ledande sim-racingmästerskap, Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia. Inför ett fullsatt Porsche Center Danderyd och under ledning av Janne Blomqvist fick kvällens åskådare uppleva tät och intensiv racing i ett live-sänt final-event där det inte rådde några tvivel om vem som var bäst.

Mattias Stahre dominerade sista omgången i kval-mästerskapet och tog med sig all den farten in i finalen. Trots hård uppvaktning från regerande SM-mästaren i Virtuell Bilsport Tobias Olsson, som tog andraplatsen, och den internationellt meriterade sim-racingföraren Kimmy Larsson, som tog hem bronspokalen, blev det storslam. Stahre tog tre segrar av tre möjliga i finalens deltävlingar på virtuella upplagor av Ring Knutstorp, Gelleråsen Arena och Mantorp Park.

– Det är overkligt och lite svårt att förstå att man vinner en sån här grej. Det är så stort pådrag, Porsche ligger bakom, det är ett stort evenemang, säger Stahre direkt efter segern. Det är svårt att fatta att man kan vinna det på något vis. Man är inte van att stå på pallen hela tiden!

– Det är helt fantastiskt, fortsätter Stahre. Det här pådraget, de här riggarna som vi har
kört med, att ha Janne Blomqvist här som kommenterar. Så häftigt!

Hösten 2019 har den historiska första upplagan av Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia samlat totalt 2 891 sim-racingförare. Tillsammans har de genomfört mer än 30 000 track-sessions under mästerskapets gång.

– Stort grattis till Mattias Stahre, mästare i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia, säger Sanna Strömbäck, marknadschef på Porsche Sverige. På alla sätt en värdig vinnare efter fokuserad och briljant körning i alla tre final-race. Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till samtliga finalister på plats.

Bild: Porsche