Nyheter

Första spadtaget för Martin & Serveras nya lager i Norrköping

Nu tas det första spadtaget för bygget av Martin & Serveras nya lager på drygt 30 000 kvadratmeter i Herstadberg i Norrköping. Det nya lagret är en viktig del av strategin när restauranggrossisten satsar på konkurrenskraftig och hållbar logistik.

– Vi är vi väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att driva hela det här byggprojektet för att sedan ta ansvar för förvaltningen när fastigheten står färdig i slutet av 2021, säger Nils Rydh, projektansvarig på Wilfast.

Det symboliska första spadtaget togs gemensamt av Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Charlotta Gromulski, platschef för Martin & Servera i Norrköping samt Nils Rydh från Wilfast.

– Dagens spadtag symboliserar verkligen resultatet av flera parters gemensamma arbete för att den här moderna logistikfastigheten nu blir verklighet. Förutom Martin & Serveras aktiva deltagande genom hela processen och kommunens snabba och smidiga handläggning, vill jag även framhålla Byggstatik i Örebro och TAB som också har varit väldigt viktiga delar i det team som tillsammans arbetar med det här projektet, säger Nils Rydh.

Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik berättar:

– Nu kör vi igång bygget av vårt nya, klimatsmarta lager i Norrköping. Det är en viktig del i vår strategi för att skapa branschens mest konkurrenskraftiga och hållbara logistik.

Martin & Servera Logistik finns redan idag med lager- och distributionsverksamhet i Norrköping, närmare bestämt på Blygatan. Verksamheten i Norrköping är redan idag omfattande – 150 bilar lämnar Martin & Serveras lastkajer varje vecka fullastade med varor för 8 000 leveranser.

– Det har varit viktigt för oss att bygga nytt i just Norrköping – dels för att det är ett bra logistiskt läge, men också för att vi vill behålla och bygga vidare på all den kompetens som finns hos medarbetarna i Norrköping, säger Stefan Bergström Hedmark.

Charlotta Gromulski, som är platschef för verksamheten i Norrköping, pratar om lagret som nu byggs:

– Huset kommer att bli mer än 31 000 m2 stort. Bara fryslagret är på över 5000 m2. Det blir 10-11 meter takhöjd inomhus. Ytan är ändå inte det viktigaste, det viktigaste är att lokalerna blir betydligt mer moderna och ändamålsenliga – både för medarbetarna och för den verksamhet vi driver.

Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping gläds åt expansionsplanerna:

– Självklart är det glädjande när företag i Norrköping växer och utvecklas. När det dessutom handlar om klimatsmart tillväxt blir glädjen dubbel.

Wilfast har en lång relation med Martin & Servera och har tidigare förvaltat deras tidigare lager i Halmstad, Umeå och Västerås. För närvarande förvaltar Wilfast bolagets nya lager i Enköping, som byggdes 2016, och som också är ett av fyra nya lager för Martin & Serveras verksamhet i Sverige.

Bilden:
Det första spadtaget togs gemensamt av Lars Stjernkvist (s), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Charlotta Gromulski, platschef för Martin & Servera i Norrköping samt Nils Rydh, projektansvarig på Wilfast.
Bild: Martin & Servera