Nyheter

SCIOR Geomanagement satsar på Reality Capture

Nu startar SCIOR Geomanagement en ny avdelning med inriktning på Reality Capture.
Kortfattat innebär Reality Capture att man skapar digitala kopior av verkligheten, genom
att exempelvis använda laserskanning eller drönare för insamling av information. 


SCIOR Geomanagement har arbetat med Reality Capture under flera år, och vill nu ta Reality Capture till nya nivåer. Satsningen är en del i SCIOR Geomanagements långsiktiga strategi att utveckla företaget och erbjuda ett bredare tjänsteutbud inom olika former av mätteknik.

Bredd, kvalitet och kompetens

– Med vår satsning kan vi erbjuda marknaden ett komplett utbud inom Reality Capture, innehållande allt från tjänster, utbildning och uthyrning. Att vi dessutom är välkända i branschen för vår höga kompetens och vårt sätt att arbeta inom våra kärnområden, ger oss ännu bättre förutsättningar för att lyckas. Vi ska helt enkelt bli bäst i branschen även inom detta område, säger Krister Arnaryd, VD SCIOR Geomanagement.

Från kaffekopp till en hel stadsdel

Reality Capture används för att exempelvis dokumentera byggnader, områden och föremål, där ritningar saknas eller är ofullständiga. Målet är att enkelt kunna dokumentera 
och säkerställa tillförlitliga underlag. Användningsområdena är oändliga – bara fantasin sätter gränser för hur tekniken kan användas.

Ansvarig för avdelningen är Anders Jansson, med lång erfarenhet inom området Reality Capture. Anders kommer närmast från en tjänst som Business Manager Reality Capture, 
på Leica Geosystems.

– Vi digitaliserar verkligheten och kan givetvis skanna allt från noggrannheter på tiondels
millimeter till flera decimeter. Det som gör oss unika är att vi har ett brett utbud av skannrar och programvaror, vilka täcker flera olika användningsområden – allt beroende på kundens behov och önskemål säger Anders Jansson.

Full fart från start

SCIOR får idag många förfrågningar på Reality Capture, även från lite udda håll. Bland annat för att skanna in- och utsidan på ett jetplan, men även för att dokumentera historiska föremål som exempelvis en gammal spårvagn. Första projektet är redan igång – där ska en 3D-modell av en sluss för sjötrafik skapas. Allt för skapa ett bra underlag för att ha löpande kontroll på slussen, för att hålla koll på sättningar och rörelser.

Om Scior Geomanagement:
Scior Geomanagement är ett mätkonsultföretag som har lång erfarenhet i bygg- och anläggningsbranschen. Företaget har idag ca 40 medarbetare, och erbjuder tjänster inom mätningsteknik och beställarstöd till aktörer i alla storlekar av bygg- och anläggningsprojekt samt uppbyggnad och underhåll av geodetisk infrastruktur. Scior har kontor i Sundsvall, Gävle, Stockholm och Göteborg.