Nyheter

Täby Centrum – Årets laddplats 2019

Den prestigefyllda tävlingen ”årets laddplats” har utnämnt Täby Centrum till vinnare 2019. Prisutdelning skedde på årets upplaga av elbilsmässan eCar Expo.

Tävlingen arrangeras av ElbilSverige, Uppladdning.nu och tidningen Elbilen i Sverige i syfte att uppmärksamma det arbete och engagemang som görs för att snabba på övergången till fossilfrihet.

”Snyggt designad laddplats med 23 laddpunkter som alla erbjuder 3-fasladdning som har tydligt markerade ytor som visar var laddning kan ske. Med en blandning mellan fasta kablar och uttag kan alla modeller ladda här. En modern laddstation som visar vad som är möjligt” lyder juryns motivering.

– Vi är otroligt glada och stolta över att ta emot detta pris. Laddplatsen är en del av många i vårt hållbarhetsarbete och det känns superkul att få ett kvitto på att de förbättringar vi gör uppskattas av våra besökare, säger centrumchef Linda Jensen.

Laddzonen med totalt 23 laddplatser erbjuder trefasladdning upp till 32 ampere. I genomsnitt laddas över 100 bilar per dygn i Täby Centrum.

– Helt fantastiskt och galet kul att en av våra kunder vinner detta pris! En stor eloge till Unibail-Rodamco-Westfield och speciellt Lars Sacklén, Senior Technical Manager i Täby Centrum, som har vågat att satsa hela vägen tillsammans med oss, säger Niclas Sahlgren, vd på Eways.

Fakta, Täby Centrum:
Täby centrum är ett av Sveriges största köpcentrum med över 250 butiker restauranger och kaféer på 80 000 kvadratmeter. Laddzonen finns på plan -2 i södra garaget och består av 23 laddplatser med trefas 32 ampere AC-laddning som levererar upp till 22kW, med lastbalansering. Eways har installerat laddstationer med hårdvara från svenska Chargestorm. Varje laddpunkt har fast Typ 2-kabel eller Typ 2-uttag, enligt EU-standard, för enkel och bekväm laddning. Laddarna är uppkopplade mot Eways molntjänst för drift och övervakning, samt förberedda för framtida betalsystem.

Bild: Eways