Nyheter

Julrush hos Ving: 9 av 10 julresor är sålda inför storhelgerna

När julhelgerna nu närmar sig är det många som har bokat en jul- och nyårsresa, och i förra veckan, när snön föll över stora delar av landet, såldes 30 procent fler vinter- och sommarresor jämfört med samma vecka i fjol. Men fortsatt finns lite resor kvar för den som vill fira julen utomlands, främst till Kanarieöarna och Thailand. Det lär också ligga en del resepaket under granen i år.

– Vi ser just nu en hög efterfrågan på både innevarande vinter och även till nästa sommar. Under förra veckan sålde vi betydligt fler resor jämfört med samma vecka i fjol. Till julhelgerna är det Kanarieöarna och långväga resmål både österut och västerut som flest bokat, och nytt för i år är att samtliga flygresor klimatkompenseras vilket även busstransfer och boende på våra egna hotell gör, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

För den som vill resa bort över jul finns det fortsatt möjlighet att komma iväg till de största resmålen Gran Canaria, Teneriffa och Thailand, men det finns även lite platser kvar till Kap Verde och Gambia. Till Karibiska resmål som Aruba, Jamaica och Mexiko finns det endast ströplatser. För den som vill komma iväg är ett tips att vara flexibel med avresedagar och avreseflygplatser.

Topp 5: Hit reser flest över jul- och nyår med Ving (avreseperiod 20/12, 2019-1/1 2020)

Gran Canaria
Teneriffa
Thailand
Kap Verde
Gambia

Ving säljer även paketresor med reguljärflyg och i jul är det resmål i Indiska Oceanen som lockar med Maldiverna och Mauritius i topp. Även storstäder som London och Paris är populära samt mer prisvärda städer som Prag och Budapest.

Vädereffekt i bokningarna för vintern och nästa sommar

Att vädret påverkar bokningarna är känt sedan länge. Är det kallt och regnigt under en period är det många som bokar resor till värmen. Det märktes inte minst förra veckan när snö och kylan kom in över landet. Då blev det en riktig snö-effekt i bokningarna som ökade med 30 procent jämfört med samma vecka 2018.