Nyheter

Southcos lås gav många fördelar vid installation av LED-belysningssystem

Arianna (ariannaled.com) är specialiserade på design och tillverkning av offentliga och industriella LED-belysningssystem. Företaget är baserat i Italien och tillhandahåller innovativa lösningar som gör det möjligt för företag att spara energi och samtidigt säkerställa kundens komfort och säkerhet.

Ariannas belysningssystem är erkänt robusta, pålitliga och har lång livslängd. Arianna grundades 2009 och har vuxit till att bli ett av Europas mest framstående belysningsföretag.

2011 utvecklades Teseo, branschens första LED-ljus för Total Reflection. Teseo blev internationellt erkänt och tillämpar principer från astronomi för att projicera ljus i motsatt riktning till färdriktningen, och för att förbättra synligheten för hinder och ge större säkerhet på vägen. Teseo Total Reflection-teknik används i vägtunnlar över hela Italien vilket har etablerat Ariannas status inom belysningsindustrin för vägtunnlar. Genom Teseo och andra innovationer har Arianna vuxit snabbt inom sin bransch och blivit en viktig partner för Anas, Autostrada per l’Italia i Italien och andra ledande internationella institutioner.

Utmaning

Identifiera en låslösning som skulle möjliggöra snabb, enkel och säker installation och justering av LED-lampor i vägtunnlar med olika dimensioner.

Lösning

En spakmanövrerad, över-centrerad draglåsningslösning, som ger större flexibilitet, användarvänlighet och korrosionsbeständighet för belysningssystem, samt kan installeras snabbt och enkelt underhållas utan att äventyra säkerheten.

Värde

Ett lås som erbjuder snabbare installation och åtkomst hjälpte Arianna att effektivisera Italiens uppgradering av tunnelbelysning, vilket i slutändan gav Arianna en konkurrensfördel när det gällde nya affärsmöjligheter.

Utmaningen

Arianna fick i uppdrag att uppgradera vägtunnelbelysningen i Italien till LED-teknik för att öka energieffektiviteten och livslängden. Denna så kallade ”omlampning” gjordes i första skedet på de centrala delarna i tunnlarna och senare i de yttre sektionerna. Lamporna är normalt monterade på flera kabelstammar i rostfritt stål i taket i varje vägtunnel. De ursprungliga lamporna fästes på stammarna med en monteringsbygel bestående av tre delar. Men eftersom varje tunnel varierade i storlek och form så fanns det ingen standardinställning för lamporna, och justering av monteringsfästet under rutinmässiga driftkontroller och underhåll var därför tidskrävande och komplicerat.

Bild: Southco