Nyheter

AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammans

Verizon blir först i världen att erbjuda 5G network edge computing med AWS Wavelength. För första gången kan utvecklare nu skapa innovation och bygga nya applikationer genom åtkomst till AWS databearbetnings- och lagringstjänster i Verizons 5G-nätverk (edge).

AWS, ett Amazon.com-företag och Verizon Communications Inc. tillkännager ett partnerskap som kommer att dra kraften i världens ledande moln närmare till mobila och uppkopplade enheter i Verizons 5G Ultra Wideband-nätverk (edge).

Verizon är det första teknikföretaget i världen som erbjuder 5G network edge computing och kommer att använda AWS nya tjänst, AWS Wavelength, för att ge utvecklare möjlighet att driftsätta applikationer som kräver ultra-låg latens till mobila enheter med 5G.

Företagen testar för närvarande AWS Wavelength på Verizons edge compute-plattform, 5G Edge, i Chicago för en utvald grupp kunder, inklusive prisbelönta, världsomspännande TV-spelsutgivaren Bethesda Softworks och National Football League (NFL). Ytterligare driftsättningar planeras på andra platser i USA år 2020.

Genom att använda AWS Wavelength och Verizon 5G Edge kommer utvecklare att kunna leverera ett brett spektrum av transformativa, latens-känsliga användningsfall som maskininlärningsstörning i utkanten, autonom industriutrustning, smarta bilar och städer, Internet of Things (IoT), samt förstärkt och virtuell verklighet.

Verizon 5G Ultra Wideband-teknik möjliggör ett brett utbud av nya funktioner och olika användningsfall med nedladdningshastigheter många gånger snabbare än vanliga 4G-nätverk. 5G kommer också att dramatiskt öka antalet enheter som kan stöds inom samma geografiska områden och kraftigt minska nätverksfördröjningen för mobila enheter.

– Vi är först i världen med att lansera Mobile Edge Compute – där Verizons 5G Edge-plattform djupt integreras med Wavelength för att låta utvecklare bygga nya kategorier av applikationer samt upplevelser på nätverket och i molnet, byggda på sätt som vi inte ens kan föreställa oss ännu, sade Hans Vestberg, VD och ordförande på Verizon.

– Genom att samla hela kapaciteten hos Verizons 5G Ultra Wideband och AWS, världens ledande moln med den bredaste och djupaste serviceportföljen, låser vi upp den fulla potentialen för våra 5G-tjänster för kunder att skapa applikationer och lösningar med de snabbaste hastigheterna, förbättrad säkerhet, och extremt låg latens.