Nyheter

Hedin Bil förvärvar Ford-anläggning i Västerås

Hedin Mölndal Bil AB, dotterbolag till I.A. Hedin Bil AB, växer genom förvärvet av ytterligare en Ford-anläggning.

Hedin Bil förvärvar inkråmet i konkursen efter HermiBil i Mälardalen AB med anläggning i Västerås. Övertaget sker den 6 december och efter förberedelser kommer en nyöppning äga rum den 13 januari 2020.

Anderz Larqvist, VD Hedin Mölndal Bil AB, säger:

– Vi fortsätter satsa på Ford i Sverige, och denna anläggning kommer bli ett fint komplement till våra befintliga anläggningar. Här kan Ford-kunden hitta allt märket har att erbjuda. Här erbjuds både försäljning av nya och begagnade Ford, service och verkstadstjänster, reservdelar, tillbehör och däckhotell. Allt för att erbjuda en så bra upplevelse som möjligt. Utöver försäljningen av Ford-bilar kommer det att erbjudas ett stort sortiment av begagnade bilar under begreppet Hedin Certified, vilket är ett helt nytt koncept för hur man köper en begagnad bil. Målsättningen är att bli en ledande marknadsplats för begagnade bilar i Mälardalen.

Anläggningen omfattar 4 400 m2 och blir den åttonde Ford-anläggningen som saluför Ford i Göteborgs- och Stockholmsregionerna samt nu två anläggningar i Mälardalen.

Cirka 20 personer kommer anläggningen att sysselsätta och man beräknar sälja 700 fordon årligen.

Anläggningen i Västerås finns på Elledningsgatan 2 i Västerås och en nyöppning sker den 13 januari 2020.