Nyheter

Maskinia med leverantörer och samarbetspartner skänker 202000 kr till Mustaschkampen

Nu är det klart! Den 29:e november avslutades auktionen av den unika Doosan DX10z Blue Edition och de sista minuterna av auktionen blev till ett budkrig där CN:s Gräv AB i Linköping gick segrande ur striden!

Under Svenska Maskinmässan 2018 auktionerade Maskinia ut den unika Doosan DX140W-5 Black Edition vilket inbringade det fantastiska beloppet 762 000 kr som fördelades i tre lika delar mellan de tre organisationerna Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet samt Barncancerfonden.

Under november 2019 fortsatte företaget sitt engagemang i dessa frågor och deltog i Prostatacancerförbundets insamling Mustaschkampen 2019.

Denna gång var det minstingen Doosan DX10z på cirka 1 ton som budgivarna hade möjligheten att ropa hem. Maskinen är folierad i Mustaschkampens blåa färger och är dekorerad med Mustaschkampens- och deltagande företags logotyper.

Maskinens nya beteckning är nu Doosan DX10z Blue Edition och är utrustad med tiltmellandel från RF System och skopor från engcon.

RF System och engcon, tillsammans med Maskinia och auktionsföretaget Klaravik är de fyra företag som tillsammans gör detta bidrag möjligt.

Auktionen startade den första november på klaravik.se och pågick till och med fredagen 29:e november. De sista minuterna av auktionen direktsändes på Facebook och efter en hård budgivning landade det vinnande budet på 202 000 kr. Det vinnande företaget CN:s Gräv AB säger följande om sin insats:

-Vi på CN:s Gräv AB känner stor glädje och stolthet över att kunna bidra i kampen mot prostatacancer. En cancerform som drabbar många, även personer i vår omedelbara närhet. Tack Maskinia och övriga samarbetspartners för att ni bidrar i kampen.

Även på Prostatacancerförbundet är man glad och tacksam över bidraget till deras viktiga kamp.

-Mustaschkampen har återigen erhållit ett mycket generöst bidrag till gagn för forskningen inom prostatcancerforskningen från Maskinia. Nu kan vi öka ansträngningarna att finna botemedel för denna sjukdom, Sveriges vanligaste cancerdiagnos, som plågar många svenska män mellan 50–70 år. Tack vare framsynta företag som Maskinia ser vi stora möjligheter att knäcka cancergåtan och hjälpa kommande prostatcancerfall i framtiden. Vi på Prostatacancerförbundet framför ett varmt och hjärtligt tack för årets gåva på hela 202 000 kr, säger Kjell Brissman, ordförande Prostatacancerforbundet.

– Vi på Maskinia är mycket glada och stolta över att återigen kunna bidra till forskningen kring cancer. Vi tackar våra leverantörer och samarbetspartners för deras engagemang samt våra fantastiska kunder som deltog i budgivningen. Ett stort tack till CN:s Gräv AB för deras insats och grattis till en riktigt fin maskin, säger Daniel Gustavsson, Marknadsansvarig på Maskinia.

Maskinen kommer nu att gå i drift i Östergötland med omnejd och CN:s Gräv AB avslutar med följande ord:

-Vi har vid ett antal tillfällen tittat på just denna modell och tyckte det var ett perfekt tillfälle att kombinera möjligheten att bidra i kampen mot cancer och samtidigt få chansen att kamma hem den mest överlägsna maskinen i sin klass. Vi är mer än nöjda!

Länk till den avslutade auktionen: https://www.klaravik.se/auction/product/gravmaskin-doosan-dx10z-med-tillbehor-valgorenhetsauktions/

Bilden:
Checken överlämnas till Prostatacancerförbundets ordförande Kjell Brissman, på 202 000 kr och kunden CN:s Gräv AB, Kim Hadén och Timmie Hagström, fick sin nya Doosan DX10z Blue Edition levererad av Doosans försäljningschef Carl-Johan Sunnerfjord.