Nyheter

ManpowerGroup moderniserar uppkopplingen – väljer IP-Onlys lösning

Det globala bemannings- och rekryteringsbolaget ManpowerGroups nordiska och baltiska verksamhet väljer att effektivisera sin datatrafik och support genom att satsa på SD-WAN och utöka sitt samarbete med IP-Only. Avtalet är flerårigt till ett värde av cirka sju miljoner kronor.

I och med det nya avtalet går ManpowerGroup från en MPLS-baserad tjänst till en modern och internetbaserad SD-WAN-lösning över samtliga av företagets cirka 75 kontor. Tack vare det får man en mjukvarubaserad tjänst som både är mer kostnadseffektiv och enklare att hantera.

– För vår del är det en lösning som ger oss större kontroll över trafiken. Vi kommer kunna sätta upp egen utrustning, därmed kan vi snabbt och lokalt definiera vilken riktning trafiken ska gå. Vi flyttar också supporten från en regional nivå till en central nivå, och får samma typ av lösning över hela organisationen, säger Tommy Berggren, nordisk kontraktansvarig på ManpowerGroup.

– Det innebär också att vi får en ökad säkerhet. Med vår tidigare lösning behövde vi en central brandvägg, nu kommer varje enskilt kontor ha en separat brandvägg som styrs centralt och som är enklare för oss att supporta.

ManpowerGroup har även under tidigare avtalsperiod använt sig av IP-Only, då som tredjepart. I och med det nya avtalet kapar man ett led och går istället över till IP-Only direkt.

– IP-Only är en beprövad partner som vi har goda erfarenheter av sedan tidigare. Vi behåller också den utrustning vi har haft, vilket gör att migreringen blir betydligt enklare. En stor fördel under processen är att IP-Only har varit väldigt lyhörda, och snabbt anpassat lösningen efter de behov vi har. Vi känner oss helt trygga med dem, säger Tommy Berggren.

– Vi är både glada och stolta över att få fortsatt förtroende från en av Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag. Det här är ett kvitto på att vi kan erbjuda en effektiv lösning som samtidigt är säker och enkel att hantera, något som varit ett av de viktigaste kraven under processen, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.