Nyheter

Satsar 50 miljoner på komfortresor

Intresset för komfortresor med expressbussar ökar i en rasande takt i Sverige. Mot det som bakgrund investerar Vy Travel (f.d. Nettbuss Travel) nu 50 miljoner kronor på elva splitter nya Vy Bus4You-bussar. Bara under det senaste halvåret har bolaget kört 30 procent fler gäster jämfört med föregående år. Vy Bus4You är bolagets komfortalternativ och erbjuder skönare fåtöljer, eluttag vid varje plats och gratis wifi. De nya bussarna är i sätts i trafik mellan mars och juni 2020.

– Intresset för att resa med buss på ett lite bekvämare sätt är rekordstort och vi växer så det knakar. De senaste två åren har vi ökat omsättningen med 50 procent och under det senaste halvåret har vi kört 30 procent fler gäster jämfört med i fjol. Tack vare denna investering befäster vi vår position som det ledande expressbussbolaget i Sverige, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

Nöjda kunder bakom utökningen

Trots en hårdare konkurrens inom persontransport, med nya aktörer på marknaden och prispress, väljer alltså Vy Travel att satsa på ett större utbud av komfortresor och ett fortsatt fokus på kundservice. Vy Bus4You har haft Sveriges nöjdaste kunder de senaste nio åren enligt mätningar gjorda av Svenskt Kvalitetsindex (SKI).

​– Vår satsning på komfortresor går mot strömmen inom persontransportbranschen. När våra konkurrenter pressar ner priserna satsar vi helhjärtat på bättre komfort, mer service och vi behandlar våra resenärer som gäster snarare än kunder. Det goda värdskapet genomsyrar hela organisationen, från förare till kundservice, vilket gett avkastning i både nöjda och återkommande gäster, säger Robert Nyberg.

Investerat 40 miljoner på linjen mellan Göteborg och Oslo

För två år sedan investerade Vy Travel 30 miljoner kronor på linjen mellan Göteborg och Oslo och fördubblade antalet avgångar mellan städerna. I år investerade bolaget ytterligare 10 miljoner på samma sträcka vilket innebär att det numera går mellan 20–40 expressturer varje dag mellan Göteborg och Oslo.

​– Satsningen på sträckan mellan Göteborg och Oslo innebar ett fördubblat antal avgångar vissa dagar i veckan. Det har lett till att vi kan locka dagspendlande affärsresenärer som vill resa prisvänligt men med hög komfort och med bra service. Nu ser vi att fler affärsresenärer fått upp ögonen för bussen som ett alternativ till tåg, flyg och bil. Jag tror att satsningen på linjen mellan Göteborg och Oslo har en stor del i att vi kan expandera ännu en gång med vårt komfortalternativ Vy Bus4You, säger Robert Nyberg.

Fakta Vy Travel

  • Huvudkontor i Göteborg
  • Omsätter 260 miljoner
  • Sysselsätter 200 personer
  • Över 1,3 miljoner passagerare har rest med Vy Bus4You under 2019
  • Komfortalternativ: Vy Bus4You
  • Vanlig expressbuss: Vy express