Nyheter

Anna Elmfeldt utses till ny Nordenchef på Macquarie Infrasturcture and Real Assets

Macquarie Infrasturcture and Real Assets (MIRA) meddelar idag att Anna Elmfeldt har utsetts till chef över bolagets verksamhet i Norden.

Anna kommer att fokusera på att identifiera nya investeringsmöjligheter i Norden för MIRA:s fonder och rapportera till Jiri Zrust, Head of Country Coverage och Origination. Hon kommer även att övervaka kapitalförvaltningen och kommunikationen med intressenter för MIRA i Norden.

– Vi har investerat inom Norden i över 15 år och idag förvaltar vi samhällskritiska infrastrukturföretag i Danmark, Norge och Sverige. Att Anna utses till Nordenchef visar på ett fördjupat engagemang i regionen. Genom att dra nytta av hennes erfarenhet inom infrastruktur och förståelse för de Nordiska marknaderna kan vår lokala investeringsportfölj växa ytterliggare, säger Leigh Harrison, Head of MIRA EMEA.

Anna har mer än 17 års erfarenhet av transaktionsrådgivning och strategisk rådgivning inom infrastruktursektorn i Norden och kommer senast från en position som Head of Energy, Utilities och Resources på PwC, där hon jobbade med transaktion- och privatiseringsprocesser och ledde PwC:s team inom infrastrukturserbjudanden. Dessförinnan jobbade Anna på ICECAPITAL Securities, ett oberoende bank- och fastighetsbolag verksamt i Norden med ansvar för transaktionsrådgivning inom energi- och infrastruktursektorn för den svenska verksamheten.

Som en av grundarna och ordförande för Kraftkvinnorna, en nätverksförening som grundades 2015, arbetar Anna för ökad kvinnlig representation och ledarskap inom Sveriges energisektor och föreningen har idag ungefär 500 medlemmar.

2018 förvärvade MIRA TDC A/S, den största telekommunikationsleverantören i Danmark, och Elenia, Finlands näst största eldistributionsföretag. I över 15 år har MIRA arbetat aktivt med svenska Arlanda Express – snabbtåget mellan Stockholm och Arlanda.

Bilden:
Anna Elmfeldt.
Bild: Macquarie Infrasturcture and Real Assets