Nyheter

NEVS smarta mobilitetstjänster kommer förändra städer

Fordonsflottans påverkan på miljön måste minska för att skydda och bevara jordens naturresurser. Självkörande bilar och mobilitetstjänster – så ska NEVS bidra till transportrevolutionen för att optimera olika typer av transporter.

För att nå uppsatta mål om en renare miljö är en viktig åtgärd att förändra våra invanda transportbeteenden och göra det enkelt, smidigt och mer hållbart att resa. Förändringarna är redan på väg att etableras och delade transporter har blivit mer aktuella än någonsin. NEVS mobilitetslösningar kommer bli en bärande del av framtidens mobilitet och bidra till smarta och miljövänliga transporter.

– För att lyckas med att förändra beteenden och minska den negativa miljöpåverkan krävs det att alla samarbetar och har ett gemensamt mål om att skapa lösningar som gör det bättre för alla. Bilen ska bli en del av lösningen i stället för en del av problemet, säger NEVS vd Stefan Tilk.

Under årets upplaga av Stora Mobilitetsdagen, tidigare Stora Bildagen, som årligen arrangeras av Dagens industri var Stefan Tilk en av huvudtalarna. Under sin presentation delade han med sig av NEVS vision om framtidens mobilitet. NEVS kommer inte bara fokusera på bilar, utan också på ett helt nytt mobilitetssystem för städer med självkörande fordon och tjänster där människor via en app delar på bilar.

– Elektriska och självkörande bilar kommer spela en viktig roll i framtiden och effekten kommer leda till mycket positivt, bland annat lugnare trafik, färre trafikolyckor och renare luft, säger Stefan Tilk.

Olika branscher, myndigheter och medier deltog under Stora Mobilitetsdagen och delade sin syn på framtidens mobilitet. Att utvecklingen inte bör stanna vid elektrifiering av fordon var något majoriteten av talarna var överens om. Batteriåtervinning, barnarbete i tillverkningsprocesser och optimering av energiförbrukning var ytterligare punkter som togs upp av många talare.

Bild: Nevs