Nyheter

Vinterns tågtrafik på Inlandsbanan ökar med 40 procent

Allt fler söker idag klimatsmarta resealternativ, vilket gör Inlandsbanan till en viktig pulsåder och Röjan station är nu ett trafiknav för fjällresenärer till och från Vemdalen.

Torsdag den 19e december är det dags för Snötågspremiär när den dagliga trafiken mellan Östersund och Mora drar igång på Inlandsbanans södra del och det med en bokningsökning på 40 procent mot fjolåret inför starten.

Sedan starten för åtta år sedan har antalet resenärer fördubblats och i år ligger bokningsläget redan nu på 40 procent över fjolårets läge vid denna tidpunkt.

– Det är väldigt kul att vi stärker besöksnäringen och det kollektiva resandet i inlandet. Det här visar på att Inlandsbanan som transportled behövs, speciellt nu är trycket på hållbart resande ökar och bara kommer fortsätta att öka, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB.

Tåget avgår på morgonen från Östersund, ankommer Mora vid lunchtid, vänder och går tillbaka till Östersund dit det ankommer på kvällen. I Röjan finns transfer till och från Vemdalsfjällen med skidorterna Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna med Snöpendelns bussar, samt vidare busstransfer till resten av Härjedalsfjällen.

Korta fakta Snötåget 2019/2020:

Boka på sj.se eller resrobot.se
Tidtabellen är anpassad till anslutningar i Mora med tåg till och från Stockholm och Göteborg. Samt i Östersund för anslutande tåg till och från Sundsvall.
Länstrafiken Jämtlands Ungdomskort samt gäller också som färdbevis på Snötåget
Snötåget och transferbussarna från Röjan till Vemdalsfjällen körs på HVO. Ett mer fossilfritt alternativ för miljön.

Bilden:
Snötåget och Snälltåget levererar resenärer till Vemdalen.
Bild: John Nilsson