Nyheter

Delade resurser hett i jul – GoMore slår rekord i bildelning

Svenskars attityd kring delade resurser har förändrats, vilket pekar på en allt större medvetenhet kring klimat och hållbarhet. Under december månad har bildelningstjänsten GoMore gjort en tillväxtresa på 400%.

Bildelning har blivit ett allt mer populärt sätt att färdas på och äga bil. Det är något som visas hos bildelningstjänsten GoMore, som under december månad ökat med 400% jämfört med samma månad föregående år.

Tendenser visar att svenskar, på grund av klimatdebatten söker sig efter grönare sätt att färdas på och där GoMores medlemmar visar att klimatomställningen och ett mer hållbart tänk är orsaken till det ökade intresset för tjänsten.

– Bildelning är framtiden, i de fall bil behövs, tycker jag. Bilpooler av olika slag ger ett suveränt komplement till gång, cykel och lokaltrafik för mig och min familj som bor i en stor stad och som sålt bilen, säger Anna S. användare GoMore.

Under november 2019 nyregistrerades 31 126 personbilar i Sverige. Genom att dela bil kan vi minska de utsläpp som sker i form av produktion och leverans, samtidigt som personer i behov av bil kan hyra en av någon i sitt närområde istället för att köpa en nyproducerad.

– Vi kan generellt se en attitydförändring till att dela med sig till andra. Det handlar främst om tre delar; att man vill värna om miljön, att man vill konsumera mindre och att man faktiskt vill dela med sig och hjälpa andra som kanske inte har möjlighet att köpa en egen bil, säger Matias Møl Daalsgard, grundare av GoMore.

Om GoMore:
GoMore lanserades i Sverige 2015 och är en tjänst där privatpersoner kan låna ut och hyra bilar. GoMore grundades i Danmark 2005 och har cirka 2,7 miljoner användare globalt med aktiva marknader i Danmark, Sverige, Norge, Frankrike och Spanien.

Källhänvisning: https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/transporter-och-kommunikationer/vagtrafik/fordonsstatistik/

Bild: GoMore