Nyheter

Skisser på nya Caddy från Volkswagen Transportbilar

Ny Caddy i skåp- och personbilsutförande lanseras nästa år. Dynamisk, självsäker, sportig och praktisk som få.
Nya generationen kommer omgjord från grunden, men behåller de egenskaper som gjort den så populär bland sina ägare.

Dessa första skisser från Volkswagen Transportbilar ger en inblick i hur den helt nya Caddy kommer se ut när den visas för första gången i februari. En sak kan vi lova redan nu, inte en enda skruv är gemensam med den gamla modellen. Med den nya modellen siktar Volkswagen Transportbilar på att behålla positionen för Caddy som Sveriges mest sålda transportbil med en stadig marknadsandel på cirka 40% i sitt segment.

Som en tidig julklapp till alla Caddy-fans kommer här ett par tidiga skisser från ett tidigt stadium i utvecklingsarbetet av den nya modellen. Skisserna indikerar att mycket kommer att bli annorlunda nästa år när en ny mer självsäker attityd kompletterar de funktionella och praktiska egenskaperna. Mer attraktiv för kunderna, med behållen lastkapacitet och kundanpassade lösningar. I korthet: 100% ny, 100% Caddy.

Designen är den tydligaste bäraren av den självsäkra attityden som bilen förmedlar Den lätt sluttande taklinjen och de dynamiska linjespelet ger ett helgjutet intryck. En perfekt bil för den aktive och sportiga som vill ha en bil som både har plats för utrymmeskrävande sportutrustning samtidigt som bilens design speglar ägarens fritidsintressen.

På skissen som visar en skåpbilsvariant av Caddy kan man se flera detaljer som kommer följa med på produktionsmodellen. Detta inkluderar de smala vertikalt arrangerade LED-bakljusen, som även kommer på personbilsversionen. Konceptbilen visas också en större bakruta, ett tydligt element till personbilen. Skåpbilsversionerna har fortsatt möjlighet till fönsterlös bakdörr, och dubbla bakdörrar (även fönsterlösa) finns nu som tillval.

Större hjul, LED-strålkastare, en smalare grill och stor tydlig logotyp i bilens front kännetecknar den nydesignade Caddy och Volkswagen Transportbilars målsättning att behålla den ledande positionen på marknaden för modellen.

Bilden:
Tidig skiss av den nya Caddy 5 som lanseras under 2020.
Bild: Volkswagen