Nyheter

Logicenters stärker sin närvaro i Jönköping

Nu ska Logicenters utöka sin närvaro i Jönköping genom utvecklingen av en ny logistikanläggning i Torsvik. Fastigheten beräknas bli cirka 32 400 m2 stor.

Utvecklingen planeras att påbörjas under första kvartalet 2020 och väntas färdigställas i början av 2021.

Efter att ha utvecklat flertalet logistikfastigheter i Jönköping fortsätter Logicenters att stärka sin närvaro i regionen. På Möbelvägen i Torsvik ska Logicenters utveckla en cirka 32 400 m2 stor logistikanläggning. Fastigheten ska byggas på spekulation och ska därför utvecklas för att kunna passa en enskild hyresgäst såväl som flera olika. Utvecklingen beräknas sätta igång under mars och planeras att färdigställas i början av 2021. Likt Logicenters övriga nyutvecklingar kommer fastigheten att ha en tydlig miljöprofil och ska förberedas för
installation av solceller på taket.

– Den här utvecklingen kommer att stärka vårt affärserbjudande ytterligare och möter kunder
som värderar snabb tillgång till logistikfastigheter, något som vi märker efterfrågas i allt högre
grad. Vi ser en enorm potential i området och är därför mycket glada över att stärka vår
närvaro i Torsvik. Regionen är en av landets viktigaste logistiska knytpunkter”, säger
Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Logicenters har varit verksam i Jönköpingsregionen under många år. Bland aktörens hyresgäster i området återfinns Babyshop, Bring och Kitron. Nyutvecklingen kommer att skepå en attraktiv tomt i området, i närheten av IKEA och Elgiganten samt ligga i direkt anslutning till fastigheten där Kitron är hyresgäst.

Bild: Logicenters