Nyheter

JonDeTech får patent för överhettningslarm

JonDeTech har fått ett patent godkänt för funktionen att mäta värme på en yta. Detta kan exempelvis vara användbart för överhettningslarm avseende mobilladdare och liknande produkter. Patentet gäller i Sverige för användning av ett öppet sensorelement som varken är inkapslat eller är utrustat med lins.

JonDeTechs 0,17 mm tunna sensor är gjord av nanotrådar som dras genom en porös plast. Sensorelementet är robust och hållbart även utan inkapsling och kan därför placeras i en applikation helt öppet och ändå vara en effektiv lösning. Patentet är JonDeTechs andra applikationspatent.

– Tack vare vår sensors unika egenskaper, som gör det möjligt att använda den utan inkapsling eller lins, kan vi med detta patent skapa förutsättningar för kostnadseffektiva och responsiva överhettningslarm. Lösningen är användbar i temperaturövervakning för till exempel mobiltelefonladdare, batterier och säkringsskåp, säger Niklas Kvist, Head of Sales and Engineering JonDeTech.

Bolaget kommer att utvärdera eventuellt patentskydd på andra viktiga marknader.

Bild: JonDeTech