Nyheter

Trygghet i fokus på Bostadsforum 2020

Välkommen till två fullspäckade konferensdagar 17-18 mars som ger dig all information du behöver för att bli uppdaterad om läget på bostadsmarknaden. Möt politiker, ekonomer, byggföretag, investerare och arkitekter och ta del av unika analyser och insikter. Med en talarlista omfattande mer än 40 experter från hela den svenska bostadsbranschen garanterar Bostadsforum både tyngd och bredd i programmet.

Sverige har stora utmaningar att lösa på bostadsområdet. Vi står inför en försvagad ekonomi i kombination med ett fortsatt akut bostadsbehov. Det har blivit allt svårare för många grupper att etablera sig på bostadsmarknaden och situationen försvåras av en växande otrygghet i våra bostadsområden.

En del av marknaden består av slitna hyresrätter i mer eller mindre utsatta områden, där trångboddhet och svår bostadsbrist ökar. En annan del av marknaden är bostadsrätter där nyproduktionen haft en svacka i två år, men där ljummare vindar nu verkar svepa in.

Bostadsmarknadens problem är komplexa och investeringsbehoven är stora. Samtidigt öppnar detta för stora möjligheter för innovativa bostadsutvecklare och -investerare.

Det finns många frågor och utmaningar för branschen – på Bostadsforum får du svaren!

Moderatorer i år är Caroline Szyber, Fd riksdagsledamot och Susanna Höglund, Chefsekonom, Sveriges Allmännytta.

– På scen finns vår tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt, som berättar om den nya föreningen Centrum för AMP, om hur man skapar säkra och trygga platser.

– Under dagen får vi också lyssna till en het debatt om finansieringsfrågan som ligger som en våt filt över den bostadspolitiska utvecklingen. Medverkar gör Jörgen Hellman, ordförande i skatteutskottet (S), Elisabeth Svantesson, Ekonomisk-politisk talesperson (M), Jakob Forssmed, ledamot i finansutskottet (KD).

– Missa inte: Så kan fastighetsägare vara med och lyfta utsatta områden och trygga utveckling Du får ta del av en presentation av handboken BoTryggt2030 från Tryggare Sverige.

Bland övriga talare finns ännu fler av de vassaste aktörerna på marknaden:

Du träffar till exempel
– Annika Wallenskog, Chefsekonom, SKR
– Jonas Högset från Sveriges allmännytta
– Martin Hofverberg, Chefekonom på Hyresgästföreningen
– Tomas Ernhagen, chefekonom på Fastighetsägarna
– Maria Pleiborn, demograf och seniorkonsult, WSP
– Håkan Larsson, chefekonom på Villaägarna
– Mikael Anjou, konsult och tidigare vice koncernchef på Einar Mattsson
– Ted Lindqvist, VD, Evidens
– Johan Braw, VD, Sölvesborgshem
– Bo Nordlund, BREC-Bo N REC AB
– Svante Jonsson, Grundare och VD, Tango
– Tor Borg, Nationalekonom, Boverket.

Vill du ha ny kunskap och få ett bättre analysunderlag för det kommande året får du inte missa årets viktigaste mötesplats om bostadsutvecklingen i Sverige.

RABATT TILL VÅRA LÄSARE!
Du får 10% i rabatt på hela avgiften om du uppger koden: stor10

Läs mer och boka plats på www.bostadsforum.nu