Nyheter

Iver förvärvar Britt

I syfte att stärka sin position på den svenska IT-marknaden har Iver förvärvat det svenska IT-bolaget Britt Sweden. Förvärvet av Britt ger Iver en stärkt position i Mellansverige med nya kunder och fler kompetenta medarbetare. Med förvärvet kommer Iver att omsätta drygt 2,1 miljarder och ha cirka 1 200 medarbetare.

Britt är leverantör av IT-tjänster inom ett brett område, bland annat drift och molntjänster, arbetsplats som tjänst, systemutveckling samt kommunikation och säkerhet till både privata företag och offentlig sektor. Med verksamhet i Västerås, Eskilstuna, Falun och Stockholm omsätter Britt 325 mkr och har drygt 100 medarbetare. Bolaget har en lång gedigen bakgrund inom IT-branschen och har under senare år upplevt en stark tillväxt inom alla sina affärsområden.

– Britt är ett spännande företag. De har ett starkt kundfokus, en kultur som liknar den vi har på Iver och precis som vi har de stark tillväxt. Detta är ett kvitto på att existerande och nya kunder allt oftare väljer Iver eller Britt som leverantör av IT-tjänster. Som gemensamma nämnare bakom våra bolags framgång finns bland annat vår entreprenörsbakgrund präglad av snabba beslut, långa, nära och utvecklande relationer med våra kunder och lösningar i teknikens framkant. Med Britt ombord stärker vi vår position i Mellansverige och etablerar Iver på två nya orter, Eskilstuna och Falun, säger Carl-Magnus Månsson, vd på Iver.

– Utöver goda kundrelationer och kompetenta medarbetare kommer förvärvet av Britt ge Iver ett ännu starkare erbjudande och bredare kundbas inom IT-arbetsplats som tjänst. Jag är övertygad om att vi tillsammans, genom att fortsätta anstränga oss för att förstå varje kunds unika behov och använda teknologins accelererande möjligheter, kommer kunna ge ännu fler kunder möjligheten att nå sin fulla potential, avslutar Carl-Magnus Månsson.

– Som en del av Iver kommer vi bli en ännu starkare aktör på de orter där vi har verksamhet idag. Tillsammans med Iver kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ännu fler mångsidiga tjänster samtidigt som vi stärker möjligheten till innovation och att driva våra kunders digitalisering framåt. Därutöver kommer våra kompetenta medarbetare att bli en del av ett större sammanhang med mycket goda möjligheter till personlig utveckling och en mängd nya möjligheter. Det här kommer att bli riktigt bra för såväl våra kunder som för våra medarbetare, säger Tore Nallgård, vd och grundare på Britt.

– Nu fortsätter vi resan tillsammans med Iver och ser fram emot att fortsätta utveckla våra kunder med större muskler och ett starkare erbjudande, avslutar Tore Nallgård, vd och grundare på Britt.

Om Iver:

Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har vi, med EQT som ägare, vuxit oss starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo, Ismotec och IT Gården. Iver omsätter drygt 1,8 miljarder SEK och har cirka 1 100 medarbetare. Läs mer på iver.se.

Om Britt Sweden:

Britt är leverantör av IT-tjänster inom ett brett område, bland annat drift och molntjänster, arbetsplats som tjänst, systemutveckling samt kommunikation och säkerhet till både privata företag och offentlig sektor. Med verksamhet i Västerås, Eskilstuna, Falun och Stockholm omsätter Britt 325 mkr och har drygt 100 medarbetare. Bolaget har en lång gedigen bakgrund inom IT-branschen och har under senare år upplevt en stark tillväxt inom alla sina affärsområden. Läs mer på www.britt.se

Bild av TeroVesalainen från Pixabay