Nyheter

Ännu ett år av dynamisk tillväxt för Arval

Arval, specialisten inom fullserviceleasing för fordon och moderna mobilitetslösningar. Tack vare den kompletta samlingen förstklassiga tjänster, som levereras i 29 länder av fler än 7000 anställda, presterade Arval bättre än marknaden under 2019 och är ett av de snabbast växande leasingföretagen i världen.

2019 genererade utmärkt tillväxt för företaget och intensifierade marknadsandelarna: Arval är den övergripande marknadsledaren i de länder där bolaget är verksamt.

Under 2019 växte Arvals vagnpark inom leasing med 9,1% som helhet och når 1 298 404 fordon. Antalet fordon som beställdes ökade med 8% på ett år, totalt 380 982 fordon. Antalet fordon som såldes vi slutet av leasingkontraktet ökade med 6% på ett år, totalt 269 830 fordon.

De flesta områden där Arval finns såg en dubbelsiffrig tillväxt i vagnparken: +20,8% i Norden, +19,3% i Centraleuropa, +16,2% i Beneluxländerna och Södra Europa. Arvals största länder sett till vagnparken (Frankrike, England, Spanien och Italien) växte med +7,3%.

När det kommer till kundsegment förra året, växte Arval i samtliga kategorier med +7% inom både företagssektorn och offentlig sektor och +25% för Mid Term Rental-vagnparken. Under 2019 visade Retail-vagnparken en väldigt stark tillväxt (+14% jämfört med 2018), inom vilken den privatleasade flottan ökade med +42% jämfört med 2018, med en siffra på precis under 300 000 vid årets slut.

Som del av en bransch i snabb utveckling och i linje med en stark hängivenhet till CSR, flyttade Arval ett steg närmare energiövergången med två huvudsakliga trender under 2019: minskningen av andelen dieseldrivna fordon i Arvals vagnpark till 75%, och accelerationen och ökningen av elektriska fordon.

Utöver detta har Arval också för fjärde året i rad tilldelats ett fint erkännande i form av guldnivån på EcoVadis CSR-plattform, och rankas bland de bästa 2% av företagen i branschen ”Uthyrning och leasing av motorfordon”. Denna utmärkta bedrift befäster Arvals framgångar i sitt dagliga uppdrag: att erbjuda människor möjligheten att ha en positiv inverkan på samhället, sina närområden och att bevara planeten.

– Efter ett år som ordförande och VD är jag väldigt stolt över att presentera såpass starka resultat för Arval. Tack vare hängivenheten hos våra anställda är Arval redo att anpassa sig till sina kunders utvecklande behov tack vare nya tjänster, särskilt de baserade kring mobilitet. Vi har spännande tider framför oss: Arval kommer att följa med sina kunder genom alla sina resor, med bil förstås, men inte bara! Jag är väldigt nöjd över att 26 mars få dela vår nya strategiska plan med er, Arval Beyond, kommenterade Alain Van Groenendael, Styrelseordförande och VD, Arval.

– Som VD över Arval Sverige är jag nöjd med att vi levererade en så pass bra tillväxt, marknadens starkaste på många år. Jag gläder mig ännu mer åt den roll vi spelar i att erbjuda grönare mobilitetslösningar till våra kunder: över de senaste kvartalen registrerade vi att ca 50 % av beställningarna var med en elektrifierad motor. Dessa prestationer delar jag med vårt team och våra kunder, kommenterade Sébastien Valy, VD, Arval Sverige.