Nyheter

Tidigare vd för Göteborgs Stads Parkering avskedas med omedelbar verkan

En enig styrelse för Göteborgs Stads Parkerings AB har den 18 februari 2020 beslutat att avskeda den tidigare vd:n Maria Stenström. Det betyder att hennes anställning upphör med omedelbar verkan och att hennes lön inte betalas ut under den kvarvarande tiden av hennes uppsägningstid. Dessutom kommer avgångsvederlaget som motsvarar 18 månadslöner inte att betalas ut.

Maria Stenström har i sin roll som vd grovt åsidosatt sina åligganden. Beslutet fattades baserat på den utredning och de bedömningar styrelsen fått från Göteborgs Stads stadsledningskontor och dess visselblåsarfunktion.

Som bakgrund kan nämnas att styrelsen den 27 november beslutade om uppsägning av den tidigare vd:n Maria Stenström. Hennes uppsägningstid påbörjades samma dag. I och med dagens beslut avslutas dock anställningen med omedelbar verkan.

– Som vd i ett kommunalt bolag har man fått ett stort förtroende att hantera resurser som ägs av oss Göteborgare gemensamt. Det är därför särskilt allvarligt när det förtroendet bryts som skett i detta fall. Nu kan vi fortsätta att återbygga det skadade förtroendet för Parkeringsbolaget och det viktiga och värdefulla arbete som bolagets medarbetare utför, säger Margareta Broang, styrelseordförande.

Bild av Florian Pircher från Pixabay