Nyheter

Transdev är nu medlem i ElectriCity-samarbetet

Inom ElectriCity samarbetar företag, forskare, myndigheter, stad och region sedan 2013 för att testa och utveckla nya lösningar för hållbara transporter och stadsutveckling i Västra Götaland. Transdev, som idag är tredje största kollektivtrafikoperatör i Sverige och har varit med i demoarenan sedan 2018, blir nu fullvärdig medlem i samarbetet.

– För oss är det självklart att vara en del av ElectriCity-samarbetet. Senast 2045 ska Sveriges växthusgasutsläpp ligga på noll. Vi tror på eldriften som ett verktyg för att uppnå klimatmålet och det är därför vi kommer att sätta 157 elbussar i trafik i Göteborg december 2020. Vi vill fortsätta vara en drivande aktör inom hållbar samhällsutveckling och ElectriCity är den perfekta testarenan för det, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige AB.

Transdev deltar redan nu i flera projekt som drivs av ElectriCity, som elektrifieringen av en del av busslinje 16 som gjordes sommaren 2018 och den kommande hybridiseringen av fartyget Älvsnabben 4 som körs av Transdevs dotterbolag, Styrsöbolaget.

-Transdev har en stark profil inom hållbar kollektivtrafik och är idag den operatör som har flest elbussar i Sverige och Europa. Det känns bra att ha med dem i vårt samarbete och vi ser fram emot att utveckla fler spännande projekt tillsammans med fokus på miljö och människor, säger Niklas Gustafsson, chef för Public Policy and Regulatory Affairs på Volvokoncernen och ordförande i ElectriCity.

I ElectriCity-samarbetet ingår Volvokoncernen, Västra Götalandsregionen, Västtrafik, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Energimyndigheten, Johanneberg Science Park, Lindholmen Science Park, Göteborg Energi, Ericsson, Älvstranden Utveckling, Keolis, Akademiska Hus, Chalmersfastigheter, ABB och Transdev.

Bild: Transdev