Nyheter

Svenska flygbolaget BRA punktligast i världen 2019

93,2 % av BRA:s flyg landade på tid under 2019, vilket gör att BRA nu befäster positionen som världens punktligaste flygbolag.

Internationellt jämförs flygbolags punktlighet med ankomst inom 15 minuter från angiven tidtabell.

BRA:s ankomstpunktlighet för helåret 2019 på 93,2 % inom 15 minuter innebär att BRA ligger långt bättre till, än något av de flygbolag som till exempel statistikföretagen Cirium eller Flightstats presenterar punktlighetsstatistik för.

Cirium presenterar främst statistik från betalande partners. BRA samarbetar varken med Cirium eller Flightstats, vilket innebär att de inte har tillgång till BRA:s punktlighetsdata.

Detta innebär bland annat att när andra hämtar punktlighetsdata från Flightstats eller Cirium för jämförelser, till exempel med tåg, får de inte komplett och korrekt data.

Ett annat exempel är CNN, som har angett det latinamerikanske Copa Airlines som det punktligaste flygbolaget 2019 (med 89,79 % av flygen på tid), med hänvisning till en annan internationell statistikkälla: OAG.com.

BRA har helt nyligen inlett ett samarbete med OAG. Därmed finns inte BRA:s punktlighetsdata för 2019 hos OAG ännu – men det kommer.

Bild: BRA