Nyheter

Säljstart för Nya Audi A3 Sportback

Audi startar försäljningen av nya Audi A3 Sportback som har lansering i slutet av april hos de svenska återförsäljarna. Inledningsvis finns tre TFSI- och TDI-motorer att välja på. Senare under året ökar utbudet med både mildhybrider, laddhybrider och gasdrivna Audi A3 g-tron.

Audi A3 var Audis tredje mest sålda modell under 2019 med 2990 levererade bilar. I sin fjärde generation har designen vässats med nya sportigare linjer och helt ny förarorienterad interiör. Många detaljer har hämtats från de större modellerna som bidrar till premiumkänslan i bilen, både när det gäller infotainment- och förassistanssystem.

Beställbara motoralternativ

Den svenska premiären sker i slutet av april, men redan nu kan de tre första motoralternativen beställas.

35 TFSI 150 hk Proline, 6-växlad manuell: från 277 000 kronor*
30 TDI 116 hk Proline, 6-växlad manuell: från 287 000 kronor*
35 TDI 150 hk, Proline Advanced, S tronic: från 339 500 kronor*

48-volts mildhybrid, laddhybrid och gasdriven g-tron

Under våren tillkommer även 35 TFSI 150 hk S tronic med 48-volts mildhybridteknik och cylinder on demand som sparar upp till 0,4 liter/100 km. Motorprogrammet utökas även med 30 TFSI 110 hk manuell samt gasdrivna g-tron och Audi S3 under sommaren. Senare i år lanseras även laddhybriden TFSI e och 40 TFSI 190 hk S tronic.

Omfattande standardutrustning

Nya Audi A3 Sportback har en riklig standardutrustning med bl.a.

16” aluminiumfälgar, 5-dubbelarmsdesign
LED-strålkastare och LED-bakljus
Audi drive select
Sportsäten med integrerat nackstöd och 4-vägs svankstöd
Sportmultifunktionsratt i läder, med växelpaddlar vid S tronic
Digital Cockpit 10,25” (12,3″ tillval) och MMI Touch display 10,1”
Audi connect Safety & Service samt Audi connect
Audi smartphone interface och Audi phone box light för induktiv mobilladdning
2-zons klimatanläggning och mittarmstöd fram
Audi pre sense front autobroms, farthållare, filhållningsvarning och undanmanöverassistent
Parkeringssensorer bak, ljus-/regnsensor och elställbara backspeglar
Barnstolsfästen, elmanövrerat barnlås.

Skräddarsydd med tillvalsutrusning

Som tillval finns ett stort utbud för den som vill skräddarsy sin bil efter eget behov och smak. Till höjdpunkterna hör digitala Matrix LED-strålkastare med ljussignatur anpassad efter utrustningsversion. I kombination med navigationssystemet kan även en större Audi virtual cockpit beställas och vägvisningen ske med hjälp av Google Earth. I S line-utrusningen erbjuds en sätesklädsel av återvunna PET-flaskor.

För den aktive föraren är adaptiv dämparreglering, som sänker karossen med 10 millimeter, det självklara valet. Utöver standardutrustningen erbjuds även en mängd andra säkerhets- och assistanssystem, så som filbytes- och urstigningsvarnare, korsnings- och parkeringsassistent samt adaptiv körassistent. En annan nyhet är Car2X-tjänster där bilen kommunicerar med sin omgivning. Strax efter lanseringen erbjuds även Audi connect-nyckeln som gör att bilen kan låsas upp och startas via en Android-mobil.

* Rekommenderat cirkapris: Varje återförsäljare är fri i sin prissättning

Bilden:
Audi A3 Sportback, fjärde generationen.
Bild: Audi