Nyheter

Effektivare orderplock med nya Linde V08

Högre plockfrekvens, mer ergonomisk arbetsmiljö och ökad säkerhet. Det är några av fördelarna med Linde Material Handlings nya plocktruck V08. Trucken är utrustad med förarlyft och möjliggör plock upp till 2,8 meter.

På många lager ska allt mer gods plockas på allt kortare tid. Att lagra det på marknivå räcker i många fall inte utan gods lagras ofta även på högre nivåer. På plockhöjder upp till 1,6 meter är det smidigt att använda låglyftande plocktruckar, men på höjder över det blir det både ansträngande och ineffektivt.

Lösningen är plocktruckar för mellannivåer. Utöver plattformslyften så lyfts även gafflarna, vilket innebär att föraren omedelbart kan flytta godset från pallplatsen till gafflarna och fortsätta direkt till nästa plockplats.

– Det säkerställer högre effektivitet när personalen regelbundet plockar från både mark- och mellannivå, säger Eloïse Lévêque, Product Manager på Linde Material Handling.

Två tillgängliga modeller

Eftersom olika företag har olika plocksystem finns det två modeller av plocktruckar tillgängliga.

På Linde V08-01 är förarplattformen och gafflarna fästa med varandra, vilket gör att föraren kan nå pallen direkt från plattformen. Det gör att skrymmande och tungt gods kan skjutas på pallen eller rullburen utan att det behöver lyftas av från pallstället. Om trucken ska användas i trånga utrymmen med begränsade vändytor finns det en modellversion med kortare stödben och lastkapacitet på 700 kg. Standardmodellen med längre stödben och 1000 kg lastkapacitet ger istället en högre stabilitet.

Den andra modellen, Linde V08-02, har en tillsatslyft med lastkapacitet på 800 kg. Det gör att föraren kan lyfta gafflarna oberoende av förarplattformen för att på så sätt placera godset på en bekväm höjd på pallen.

Ergonomisk design säkerställer hög produktivitet

Alla Lindes plocktruckar för låg- och mellannivå följer samma körfilosofi, vilket gör det enkelt för förare att byta mellan olika truckmodeller. Truckarna är bland annat utrustade med Lindes nya höj- och sänkbara ratt med ergonomiskt placerade reglage för att manövrera trucken. Reglagen för att höja och sänka förarplattformen och manövrera tillsatslyften (för V08-02) är placerade mitt i ratten. Det gör att föraren enkelt kan styra trucken med en hand. Förarplattformen kan även sänkas samtidigt som trucken körs, genom en fotbrytare, vilket sparar ännu mer tid.

De nya plocktruckarna ökar inte bara effektiviteten utan också säkerheten. Truckens design ger föraren optimal sikt. Samtidigt finns en rad säkerhetstillval tillgängliga, från elektroniskt övervakade sidogrindar, stödram för ökat stöd vid backning, stötfångare integrerade i chassit och assistanssystemet Linde Curve Control som automatiskt reducerar hastigheten i kurvor.

Foto: Linde Material Handling