Nyheter

Ny VD för Science Park Skövde

Styrelsen för Science Park Skövde AB har utsett Mats Jägstam till ny verkställande direktör från och med 1 juli. Mats kommer närmast från rollen som vicerektor för Näringslivssamverkan och internationalisering vid Högskolan i Skövde. Han har tidigare bland annat suttit i styrelsen för Science Park Jönköping.

Mats har en gedigen bakgrund från utbildning, forskning och innovationsverksamhet. Han har många års erfarenhet från Högskolan i Skövde, University Jönköping samt Tekniska högskolan i Jönköping.

Mats har också erfarenhet av att starta och driva företag som spinn-off från akademin. I sin senaste roll som vicerektor vid Högskolan i Skövde har Mats ansvarat för näringslivssamverkan och internationalisering. Samt varit programchef för Högskolan i Skövdes miljö för innovationsdriven forskning i industrisamverkan med IT som stöd.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna rekrytera Mats till rollen som VD för Science Park Skövde. Med Mats kommer vi få en erfaren och engagerad ledare som drivs av att utveckla samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor, säger Leif Hultman, ordförande för Science Park Skövde AB.

Mats Jägstam ser fram emot sitt nya uppdrag:

– Jag har arbetat nära Science Park Skövde under min tid på Högskolan och sett vilken fantastisk potential och vilket engagemang det finns bland personal och företag. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med våra partners och kollegor, kunna utveckla verksamheten för att skapa fler nya produkter och tjänster, såväl i nya som befintliga företag, med fler arbetstillfällen och ett förnyat näringsliv som resultat, säger Mats Jägstam.

– Våra duktiga och ambitiösa medarbetare i Science Park Skövde kommer nu tillsammans med Mats och styrelsen hjälpas åt med att staka ut riktningen för framtiden, säger Leif Hultman styrelseordförande.

Om Science Park Skövde:

Science Park Skövde är en mötesplats för företag och talangfulla personer som vill göra något stort med sina idéer. Våra fokusområden är digitalisering och informationsteknologi, med spetsområden inom fintech, dataspel och virtual manufacturing. Science Park Skövde finansieras av Skövde kommun, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs kommunalförbund, Vinnova och EU.

Läs mer på www.scienceparkskovde.se.