Nyheter

Cisco investerar 25 miljarder i krisstöd till partners och kunder

Cisco lanserar ett nytt initiativ som ska ge kunder och partners bättre förutsättningar att hantera ekonomiska konsekvenser under den pågående pandemikrisen. Det meddelar företaget idag i ett pressmeddelande.

Initiativet, döpt till Business Resiliency Program, hanteras av Ciscos kapitalinvesteringsgren Cisco Capital.

Det omfattar 2,5 miljarder dollar, cirka 25 miljarder kronor, och innebär olika finansieringslösningar. Detta för att ge kunder och partners tillgång till lösningar som kan hjälpa dem hantera ekonomiska utmaningar i krisens spår, skydda anställda, och minimera störningar i verksamheten. 19 länder, däribland Sverige, omfattas i initiativet från start.

Bland de åtgärder som ingår i programmet finns ett 90-dagars stopp för betalningar. Möjlighet för kunder att skjuta upp 95 procent av betalningskostnaderna till 2021, för att skydda verksamhetens kassaflöde. Från och med januari 2021 återbetalas detta gradvis. Med månatliga betalningar. Detta gäller samtliga Ciscos lösningar – hårdvara, mjukvara och tjänster samt upp till fem procent av partnerbaserade tjänster som till exempel installering.

Initiativet omfattar också nya produkter inom ramen för Cisco Refresh. Cisco Refresh är ett globalt program för att uppgradera och återanvända existerande mjukvara . Detta för att få ett kostnadseffektivt alternativ till nyinköp. Även kostnaderna för inköp av Cisco Refresh-produkter kan skjutas upp.

– Vårt mål är att göra det enklare för kunder och partners att få tillgång till den teknik de behöver för att hålla sin verksamhet igång, och fortsätta vara produktiva. Business Resiliency-programmet är skapat med detta i åtanke och hjälper till att hantera några av våra kunders mest akuta utmaningar, säger Kristine A. Snow, globalt ansvarig för Cisco Capital.